Стратегическият височинен разузнавателен дрон RQ-4B Global Hawk на американските военновъздушни

...
Стратегическият височинен разузнавателен дрон RQ-4B Global Hawk на американските военновъздушни
Коментари Харесай

Американският дрон Глобал хоук отново лети близо до Крим

Стратегическият височинен разследващ дрон RQ-4B Global Hawk на американските военновъздушни сили е направил първия си полет наоколо до съветската граница в Черно море от началото на годината, оповестява уеб сайтът ItaMilRadar.

Американският безпилотен аероплан, който излетя от военновъздушната база " Сигонела " на италианския остров Сицилия, пътува южно от кримското крайбрежие в продължение на към 20 часа. В същото време полетът е осъществен на доста разстояние от границите на Русия.

Такива полети се правят на по-голямо разстояние , в сравнение с преди, след случая с безпилотния аероплан MQ-9 Reaper на американските военновъздушни сили през март предходната година, когато американските военни обявиха, че той е паднал в морето, откакто е летял наоколо до съветски изтребители Су-27.

Тогава съветските военни обявиха, че съветските изтребители не са употребявали оръжия против американския дрон над Черно море и че повода за свалянето му е била внезапното му маневриране.

След случая американските разследващи дронове започнаха да летят на по-голямо разстояние от съветските граници, което съгласно американските военни е понижило количеството на получаваната разследваща информация.
 Руската Противовъздушна отбрана отбива офанзива по Севастопол
Руската Противовъздушна отбрана отбива офанзива по Севастопол

Закриха и придвижването по Кримския мост над Керченския проток

По време на полетите на дроновете RQ-4B и MQ-9 предходната година, когато съветски изтребители прелитали към тях, те неотложно променяли посоката на полета си и напускали регионите, в които правили въздушно разузнаване.

Безпилотният аероплан Global Hawk е предопределен за осъществяване на стратегическо въздушно разузнаване над огромна част от територията на съперника за дълъг интервал от време.
 Русия изтегля военните си кораби от Крим в Абхазия заради украински удари
Русия изтегля военните си кораби от Крим в Абхазия заради украински удари

Украинските удари трансформираха схемата на интервенции на съветския флот

Когато лети на огромна височина, той е кадърен да обследва огромни територии , да прави разузнаване с висока резолюция на точкови цели и да предава разследваща информация на командирите в действително време.

Global Hawk, чието тегло при политане е 15 тона, а размахът на крилата - към 40 м, може да патрулира в продължение на 30 часа на височина до 18 000 м.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР