Стратегическата задача на англосаксонците е икономическото унищожаване на ЕвропаТези дни,

...
Стратегическата задача на англосаксонците е икономическото унищожаване на ЕвропаТези дни,
Коментари Харесай

Европейският съюз, под натиска на САЩ, се самоизяжда отвътре

Стратегическата задача на англосаксонците е икономическото заличаване на Европа

Тези дни, когато пистата въз основата на военновъздушните сили на Кралските военновъздушни сили в Брайз Нортън се разстопи от огромната горещина и рисково високите температури тероризират европейците от испанската провинция Аликанте до френския департамент Па дьо Кале, надали доста от хората си мислят, че след четири месеца с малко ще пристигна календарната зима. Климатикът ще би трябвало да превключи от изстудяване на греене. И в случай че даже след час студът стартира да бушува, цената на отоплението ще стане непоносима.

Въпреки това чиновниците, виновни за поддържането на " удобната зона " за популацията, помнят: зимата ще ви попита къде сте били през лятото. Ето за какво ръководителят на Федералната мрежова организация на Германия Клаус Мюлер предизвестява авансово: макар обстоятелството, че подземните газови складове (ПГХ) са запълнени на 64,44%, това не е задоволително и Германия надали ще издържи без доставки на сибирското синьо гориво.

Идва „ зимата на нашето неодобрение “

Отговорният чиновник, Мюлер, е още един от американското издание на Foreign Policy. „ Това е най - рисковата енергийна рецесия, възниквала в миналото в Европа “, сподели Алекс Мантън, специалист по газовия пазар в консултантската компания Rapidan Energy Group. „ Европа в действителност е изправена пред дефицит на газ сега, когато той е най-необходим, т.е. в най-студеното време на годината. “

Американският пазарен специалист цитира един от факторите на рецесията - неналичието на опция на съветския природен газ. Както признава Мантън, „ доставчиците на аварийна сила като Норвегия и Северна Африка не съумяват да се засилват “.

Ако Русия наложи контрасанкции и прекъсне газопроводите, до края на 2023 година, съгласно анализатори от швейцарската банка UBS, рецесията в Европа ще понижи Брутният вътрешен продукт с съвсем 6%. Прогнозите на Бундесбанк плануват резултат на доминото при отсъствието на съветски енергийни източници - ще има систематичен срив във веригите за произвеждане и доставки на логистиката, което от своя страна " ще усили първичния шоков резултат два и половина пъти ".

На този декор канцлерът Шолц афишира проекти за рестартиране на 16 неактивни топлоелектрически централи, работещи с въглища и нефт, и за удължение на живота на още 11 сходни замърсители на въздуха. Грета Тунберг нервно пуши трева в профил...

В резултат на това европейците, съгласно Мантън, ги чака „ зима на недоволството “. Просто тъй като е невероятно да се избегне нормирането на електроснабдяването както за семействата, по този начин и за предприятията.

Не се знае коя е най-голямата опасност. Затварянето на плувните басейни заради липса на вода е половината от бедата, даже една четвърт от бедата. „ Най -лошият сюжет, “ отбелязва Мантън, „ е когато хората са изправени пред избор през зимата: да ядат или да се отопляват вкъщи. “ Ако степента на неодобрение се увеличи, мащабът на уличните демонстрации може да надмине неотдавнашните селски протести на холандски и френски фермери.

И тогава може да има ескалация на възмущението на замръзналите жители, разочаровани от рухването на нормалното им равнище и качество на живот. Социалният гърмеж на процедура е превдварително решен.

Петролното изнудване като пример за късогледство

Пускането на шестия пакет от наказания на Европейски Съюз също ще бъде опасен ход. Предвижда се въвеждане на ембарго върху морските доставки на съветски нефт (от 31 декември) и нефтопродукти (от февруари 2023 г.).

Германският заместник-министър на финансите Йорг Кукис прибягна до клишетата от Студената война, наричайки петролопровода Дружба " инструмент на руската империя в Източна Европа ". Германският финансист мълчи за обстоятелството, че точно съветският природен газ и нефт са станали дрождите за устойчивия стопански напредък в Германия и страните от социалистическата общественост. От неведение или от завист.

Уместно е да напомним, че през 2021 година към 35% от петрола, както и 55% от природния газ и към половината от всички вносни въглища Германия получи от Русия. Къде през идната година ще води държавното управление на внука на генерала от Секретен сътрудник Олаф Шолц при падащите размери на импорт на нефт? Може би плановете на Берлин се опира на саудитците?

Да, по време на визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Кралство Саудитска Арабия му беше дадено, че производството ще се усили от 10 на 13 милиона барела дневно. Има обаче две " само че ". Първо, той ще нарасне едвам до 2027 година и, второ, единствено след съглашение със страните от алианса на производителите на нефт ОПЕК+, който апропо включва и Русия.

А рафинериите в Източна Германия (бившата ГДР) са приспособени към стандарта на съветската марка нефт Urals. Смяната, попитайте всеки технолог, е и сложна, и скъпа.

Между другото. В интервала април-юни Саудитска Арабия удвои (в съпоставяне със същия интервал на 2021 г.) покупките си на нефт от Русия, употребявайки го за произвеждане на електрическа енергия и по този метод освободи личните си първични материали за експорт.

Любопитен е и различен факт: в очакване на пресъхването на тръби с черно злато европейците незабавно купуват съветски нефт. Танкери, благосъстоятелност на гръцки корабособственици, са посетили съветски пристанища 151 пъти през май и юни, което е със 70% повече спрямо май-юни 2021 година И това макар обстоятелството, че товарите са поскъпнали четири пъти по отношение на януари.

„ Сега чуваме всевъзможни подправени хрумвания за ограничение на размера на съветския нефт, ограничение на цената на съветския нефт. „ Това е същото, което се случва с газа, - споделя Владимир Путин. – (…) Резултатът ще бъде същият (както при газа) – повишаване. Цените на петрола ще скочат до небето. "

Опитите на Съединени американски щати и Европейския съюз да вкарат обединен таван на цените на съветския нефт за всички замязяха на нервозен тик.

Целта на американските наказания е немската стопанска система

Във войната със глобите няма спечелили. Но! Най-големият губещ през днешния ден беше водещата мощ на Европейския съюз. Локомотивът на европейската интеграция. Високотехнологичния завод с дисциплинирани служащи - Германия. Има най-малко две съществени аргументи за повредите в добре смазания механизъм. Ключовите браншове на стопанската система - металургичен, авто, химически - са доста енергоемки и също така експортно насочени.

Какво следва от това? Германската промишленост не може да понесе две несгоди по едно и също време: повишението на цените на силата, което автоматизирано се включва в себестойността на готовите артикули, и рецесията във външния свят, тъй като търсенето незабавно пада.

Германската платформа за блогове Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) стига до разочароващо умозаключение: експлоадирането на енергийната рецесия „ се трансформира в съкрушителна присъда за бъдещето на немската стопанска система “. Негативните трендове обаче се появяват и преди, подбудени от насъбрани проблеми, като застаряване на популацията (средна възраст 47,8 години, втора в света след Япония), закъснение на растежа на продуктивността на труда, спад на действителните заплати, тежестта на системата за обществена сигурност при понижаване на каузи на данъкоплатците и други

Ако през 2007 година съгласно статистиката на английската одиторска и консултантска компания Ernst & Young топ 100 на фирмите с най-голяма капитализация включваха седем колоса под немска пълномощия, през днешния ден те въобще не са там.

Германската стопанска система, съгласно DWN, губи предходната си конкурентоспособност.

Отслабете и скарайте континенталистите

За петте месеца от началото на СВО станаха явни последствията от килимните бомбардировки с антируските наказания от страна на Съединени американски щати и проамериканското управление на Европейския съюз. Най-големи вреди понесе " Обединена Европа ". Те въобще не чакаха, че „ страната - бензиностанция “ с Брутният вътрешен продукт към два % от международния Брутният вътрешен продукт действително обезпечава стабилността на цялата конструкция на международната търговия и интернационалното разделяне на труда.

Думите на апостола на Вестфалската система, бранителя на правилото на националния суверенитет, унгарския министър-председател Виктор Орбан обиколиха света: „ Първоначално си помислих, че просто сме се простреляли в крайници. Но в този момент е ясно, че европейската стопанска система се е простреляла в белите дробове и се задъхва “.

Оказа се, че страните от златния милиард значително са построили своето икономическо и битово богатство на доставките на евтина сила, селскостопански първични материали и храни, редкоземни метали и други минерали от Русия. Без непрестанно доставяне с тези прекурсори техният модел на постколониална стопанска система стартира да буксува или даже да се подхлъзва към пропаста.

Сега немската стопанска система е тази, която тласка страната на високоскоростния аутобан. Случайно ли е? Не наподобява по този начин. Поне по този начин счита Михаил Делягин, народен представител от Държавната дума и основен редактор на списание „ Свободная мысль “: „ Европейският съюз е лишен от политическа субектност. Това е безумна администрация, която извършва заповедите на Съединените американски щати, Англия и толкоз.

Европейският съюз в действителност унищожава Европа доста дейно. Голяма покруса се случи в Европа: националните бюрокрации трансферираха отговорността за своите страни на Брюксел, който обаче не я пое и този „ гуляй на безотговорността” продължава повече от 20 години. И, несъмнено, приключва пагубно “.

Човек може да се съгласи или да не се съгласи с други две тези на известния икономист. Първо: „ Цялата украинска рецесия беше подклаждана от американците през цялото време, на първо място с цел да унищожат Европа. Това беше първата задача и тази задача се взема решение много сполучливо. Второ: " Стратегическата задача на Англия е икономическото заличаване на Европа. "

Отчитайки непроменената през вековете тактика на англосаксонските елити - разделяй и владей, предотвратявайки появяването на мощни, суверенни и самодостатъчни страни в континентална Европа, изводите на Делягин са безапелационни.

Възможно е енергийният апокалипсис тази зима да унищожи доста основата на общоевропейската взаимност, която към този момент се е пропукала от националния нарцисизъм. Причината може да е командно-административният диктат на Европейската комисия. В проекта за изключителни ограничения еврокомисарите включиха правото си наложително (!) да понижат потреблението на природен газ в страните от Европейски Съюз, в случай че не се подчиняват на инструкциите за икономисване на енергийни запаси.

Междувременно…

Снимка на сиво-кафявото дъно на най-дългата (652 км) река в Италия с повърхност на водосборния басейн над 70 000 кв. км, пресъхнала като мумията на египетски фараон, циркулира в обществените мрежи. След зимата с малко сняг, в Европа пристигна необикновена горещина с минимални превалявания. Компания на нещастната река По се готвят да вършат Рейн, Рона и Ебро.

Климатичните прищявки са спомагателен рисков фактор за европейския енергиен бранш. Защото реакторите на френските атомни електроцентрали (много от тях сега се изследват заради открити пукнатини в структурата или се работи за предотвратяването им) употребяват речна вода за изстудяване. И немските топлоелектрически централи всекидневно транспортират въглища с шлепове по река Рейн....

Bloomberg язвително разяснява форсмажорната обстановка: „ Така се оказва, че времето играе в интерес на Русия. Затова, когато оценявате какво ще се случи по-нататък в енергийния спор сред Европа и Русия, деликатно поглеждайте към небето. И се молете за дъжд. "

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР