Страстта към футбола и любимия му Наполи издаде местонахождението на

...
Страстта към футбола и любимия му Наполи издаде местонахождението на
Коментари Харесай

Любовта към Наполи издаде един от най-търсените италиански мафиоти

Страстта към футбола и обичания му " Наполи " издаде местонахождението на италианския мафиот Виченцо Ла Порта. След 11 години сполучливо укриване от италианските управляващи 60-годишният дезертьор е хванат на остров Корфу в Гърция.

Винченцо Ла Порта е в италианския лист на 100-те най-опасни бегълци повече от десетилетие. Той е член на " белите якички " от клана Контини на Камората. Създадена в Неапол, Камората е една от най-мощните мафиотски структури в Италия с дългогодишна история още от началото на 19 век. Дейността на незаконната група се свързва с рекет, политическа корупция, подправяне на документи, опиати, пране на пари и трафик на хора. Предполага се, че през днешния ден организацията има над 200 „ филиала “, доста от които на територията на Съединени американски щати.

През май тази година футболният клуб " Наполи " завоюва шампионата на Италия за първи път от 33 години. По този мотив се появява фотография на Ла Порта, който чества историческото събитие за обичания си отбор. Той носи бейзболна шапка и развява шал в цветовете на тима – бледосиньо и бяло.

„ С успеха в шампионата Ла Порта не можа да устои “, споделиха още от полицията. Карабинерите са употребявали обичайни техники за следствие, с цел да открият къде се намира убежището му и бързо са изпратили екип от сътрудници, които да сътрудничат на гръцката полиция при залавянето му. Ла Порта е задържан в петък, когато чиновниците на реда слагат обсада на пътя и го хващат в капан, до момента в който кара мотопед наоколо до гръцкия си дом.

Властите настояват, че в никакъв случай не са се отказвали от търсенето на гангстера, следейки финансовите му действия онлайн в продължение на години и чакайки да направи неточност, която да издаде къде се крие.

60-годишният нарушител е наказан задочно на 14 години и 4 месеца затвор за укриване на налози и измами. Италианската полиция твърди, че Ла Порта е взел участие в пране на пари за Камората в Неапол.

„ Той е основал ново семейство в Гърция. Има деветгодишно момче и работи като готвач, с цел да се устоя. Той страда от сърдечни болести. Ако бъде екстрадиран, и той, и фамилията му ще бъдат унищожени ", сподели юристът на Ла Порта пред Associated Press.

Италианските медии също означават, че Ла Порта е построил нов живот за себе си в Гърция, само че съгласно тях беглецът е бил финансиран от продължаващата активност на Камората и е правил фиктивни бизнес интервенции.

В момента мафиотът е в гръцки затвор в очакване да бъде екстрадиран в Италия, с цел да излежи присъдата си. Полицията в Корфу сподели, че той се е явил пред прокурор в събота и е подредено да бъде арестуван под стража, до момента в който апелативният съд се произнесе по настояването за екстрадиция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР