Страшно вкусни Ретро вафлички, които стават лесно, а се изяждат

...
Страшно вкусни Ретро вафлички, които стават лесно, а се изяждат
Коментари Харесай

Домашни шоколадови вафли

Страшно вкусни Ретро вафлички, които стават елементарно, а се изяждат още по-лесно

Необходими Продукти

● яйца - 5 бр.
● захар - 200 г
● масло - 100 г
● черен шоколад - 200 г (100 гр за крема и 100 за поливане на вафличките)
● сусамов тахан - 2 с.л. / може и без него/
● орехи - 100 г
● вафлени кори - 5 бр купувам ги от съветски хранителен магазин

Начин на подготвяне

Ако желаете кремът ви да не е шоколадов, просто не ползвате шоколад.

Разбивате хубаво яйцата и захарта. От тях би трябвало да извършите крем, който се вари на водна баня. Слагате крема в съд, който поставяте в по-голям съд с вода и по този начин варите при съвсем непрекъснато бъркане до втвърдяване. Отнема към половин час, най-малко при мен.

Оставяте леко да поизстине и добавяте маслото, 100 г шоколад, тахана и орехите. Разбърквате хубаво с шпатула.

Слагате първата кора с квадратчетата нагоре и заливате с крем. И по този начин пет кори, като последната поставяте с квадратчетата надолу.

След това поставяте от горната страна транспарантно фолио или като мен - хартия за печене, и увивате добре готовото вафлено нещо. Още не са подготвени вафлите, по-скоро наподобява на торта.

Трябва да поставите върху това нещо корав предмет, който да натиска корите. Аз използвах кантара. Така де, няма единствено да ме ядосва той, дано да направи и нещо хубаво.

Оставих по този начин цяла нощ на хладно - на балкона. Сутринта разрязах добре прилепналите кори. Съветвам ви да режете на дребни късчета, като за едно ядене.

Стопих в микровълновата 100 г черен шоколад с лъжица масло и с четка намазах всички вафлички.

После оставих да поизстине шоколад. И на драго сърце пробвах първата вафличка, до момента в който към момента всички спяха и аз посрещнах пролетта. Еххх, каква наслада! Дано и пролетта ни бъде по този начин сладка и нежна като вафличките!

Съветът ми да режете на дребни късчета не е инцидентен. Корите омекват много и при отхапване някакси се разтеглят, разместват се пластовете. А когато вафличката е дребна и се постави цялата в устата, следва едно такова разтопяване, една такава деликатност по небцето, която си коства всяка стъпка и всяка секунда от другояче дългото правене на вафличките.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР