Страшни кадри от жестоко замърсяване на водите на Черно море

...
Страшни кадри от жестоко замърсяване на водите на Черно море
Коментари Харесай

КАТАСТРОФА: Вижте Черно море при Одеса

Страшни фрагменти от грубо замърсяване на водите на Черно море край украинския град Одеса бият алармата за паника и у нас. От видеоклип, сниман на 14 юни (сряда - б.р.), се вижда ясно, че плажът е мощно потърпевш, а във водата има всевъзможни рискови микроорганизми след взривяването на язовир " Нова Каховка " в южната част на страната, помел цялата Херсонска област. 

Щетите от наводнението към този момент доближиха и крайбрежията на Черно море. В началото на седмицата стана ясно, че във водите на украинска акватория са регистрирани рискови проби с бактерии, в това число и е нараснал рискът от холера. 

Междувременно у нас продължава взимането на проби от десетки станции по цялото продължение на Черноморието. 

И през днешния ден Министерство на околната среда и водите установи, че рисково замърсяване не е регистрирано от изследваната морска вода.

Определени са три спомагателни пункта за следене, ситуирани в бреговата зона. Наред с наблюдението за съществуване на нефтопродукти, метали, тритий и други в следствие от военните дейности, в мониторинга са включени и спомагателни индикатори за пестициди вледствие от новата обстановка Сателитните наблюдения и математическото моделиране на водните течения до този миг също не дават мотив за терзание, прецизират от екоминистерството. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР