Страшен скандал се завихря около новия български филм за деца

...
Страшен скандал се завихря около новия български филм за деца
Коментари Харесай

Страшен скандал се вихри около нов български филм за деца, пробутвал джендър идеологията

Страшен скандал се завихря към новия български филм за деца " Лили рибката ", който потегли по кината. Родители заподозряха, че в него се пропагандират джендър полезности.

Ето какво написа във Facebook Олга Христова:

" Родители, помислете преди да заведете детето си на новия български филм " ЛИЛИ РИБКАТА "
Имайте поради, че огромният пъстър шаран не е рибката Лили, както всеки човек би предположил от филмовия откъс и плакатите.

Съвсем по-важно е друго обаче. Сюжетът под формата на " детска приказка " се развива към едно неизмеримо дете, което се споделя Дани-Алекс. Дани е момче, а Алекс е момиче. И те са.. едно дете.
Когато някой огледа Александра в очите, стартира вълшебна буря, и тя се трансформира в Даниел, и противоположното. Поради тази причина Алекс-Дани върви постоянно с приведена глава и заобикаля погледите на всички. Родителите му също не го поглеждат в никакъв случай в очите, с цел да не причинят мъчителната буря. Детето е постоянно тъжно, приведено, завалено и потискано от съучениците си.

За контрастност е показано и едно обичайно семейство с дете, същинско момче. Е, те са показани като неуки, неразбиращи, немърливи и елементарни люде. Бащата, наименуван " страшният селяндур " учи сина си да се оригва. А синът, със зацапана бяла блуза и наднормено тегло, в обезверен опит да се оригне, пърди. Мърлявата майка до тях се тъпче с храна и нагъва пиянство. Те са непросветени, тъй като не схващат вихрушката и Алекс-Дани.

Две медицински лица, разбрали за невероятния феномен, тоест Алекс-Дани, се впускат на път да разкрият случая пътьом просвета, с цел да оказват помощ на детето и родителите му, само че след няколко вълшебства на ромите, се отхвърлят и си потеглят изпопарени. Те също играят роля на глупави неразбирачи.

А да, има и цигани-магьосници във кино лентата. Издокарани са като положителните герои - просветени и възвисени, тъй като са единствените, които могат да гледат Алекс-Дани право в очите, без да има буря. Те го одобряват подобен, какъвто или каквато е.
Голямата риба от плакатите, както нагоре загатнах, не е Лили, а дядо й. Лили в действителност е едно циганче, което вълшебен приканва имената на Алекс и Дани преди всяка буря. Към свършека на кино лентата Лили прави магия, с която Алекс и Дани стартират да съществуват по едно и също време и щастливо, а самата тя се трансформира в рибка.

Съвсем искрено най-после на кино лентата се насочва обръщение към родителите, което гласи, че техните деца са също толкоз невероятни, тъкмо като Алекс и Дани.

Директно се приканва да се подценен традициите, вижданията на предците ни и науката, а вместо това да се сложат рибешки очила и да се одобри съществуването на Алекс-Дани. "

Татяна Педерсен, брачната половинка на телевизионния и кино продуцент Дейвид Варод разказва потресаващото държание на режисьора на кино лентата по време на " Златната роза ", където той е бил показан:

" Този “филм” бе показан в програмата преди нашия “12а” на фестивала “Златна Роза”. Гледайки кино лентата, дори аз изпаднах в меланхолия, яд към пропагандата прикрита в “детска приказка”.

Най-шокиращото беше изявлението и държанието на режеисьора на конференцията след филмите. Той от самото начало приказва какъв брой е популярен само че неразбираем, по какъв начин с “некви пари” от “некви хора”, от фондации и така нататък е съумял да финансира великото си дело и по какъв начин с изключение на синът му и там родственици и другари никой не е задоволително сръчен да играе роля или взе участие във кино лентата.

Съвсем неуважително удължи времето на неговата конференция с към час, а по-късно на нашата най-демонстративно приказва на всеослушание, до момента в който нашата режисьорка госпожа Магдалена Ралчева (доказана големина като режисьор и основател на най-посещавания кино фестивал в България) отговаряше на въпроси на критици, които бяха нападки от рода “кой ви разреши да вършиме филм със благополучен край”... Нека не се сърдим на режисьора, можал е взел е “едни пари”, той с правене на реклами си заплаща сметките, в този момент просто е по-дълга, по-скъпа, има една брилянтна Татяна Лолова, която боготворя, само че даже тя не може да помогне.

Отново в другарските кръгове на НФЦ са се раздали няколко милиона на едни и същи хора, които се подиграват на публиката и на данъкоплатците. А най-лошото е, че се и присмиват и наскърбяват публиката, за която в действителност би трябвало да работят. Ама какво им пука на алкохолизираните гении, те не би трябвало да регистрират “едни пари” на никого, не работят за публиката, а за тяхното его, наслаждение, заплатено от нашите налози и “изкуство”, негледаемо от трезви хора... е ние не ги разбираме, тъй като сме “тъпи”.... Така сподели и режисьора на въпросния филм - “който не схваща и не харесва кино лентата не разбира”....

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР