Страсбург осъмна накрак, след като снощи атентатор откри стрелба и

...
Страсбург осъмна накрак, след като снощи атентатор откри стрелба и
Коментари Харесай

Извънредно от Страсбург: Полиция обсади касапина, окървавил града

Страсбург осъмна накрак, откакто нощес нападател откри пукотевица и умъртви няколко души по време на коледен пазар покрай площад Клепер до един от централните площади в града. В момента полицията е обсадила жилищна постройка в Страсбург, в квартал Нюдорф, в която се е барикадирал стрелецът от Коледния базар. Той е 29-годишен, споделя се Шариф Шекат и е роден в Страсбург, написа Блиц.

``
реклама

Сутринта преди атентата е трябвало да се яви в полицията, с цел да бъде разпитан за въоръжен грабеж. Той обаче не се появил. Спецчасти преди малко са нахлули в къщата, само че не са разкрили атентатора. Преди това съгласно очевидци са извикали: " Няма смисъл да се криеш! " Малко преди да се барикадира той рани служител на реда при бягството си. Вестникът заяви, че полиция е обискирала жилището на нападателя и е разкрила в него ръчни гранати.

Полицаят също е съумял да го простреля. Жена, която е била на базара по време на стрелбата, разказа нападателя.

" Чух гърмеж и видях по какъв начин един мъж падна. Друг стоеше до него и не му оказа помощ, единствено гледаше и имаше празен взор. Това ме направи подозрителна. Беше висок към 1,80-1,90, носеше черна шапка, черно яке, тъмни панталони и маратонки. Зад него хората се обърнаха и хукната да бягат ", споделя тя.

По-рано в мрежата се появи фотография на обвинения за стрелбата в Страсбург. Заподозреният Шариф Шекат е роден през 1989 година и е включен в базата данни S - това са каузи, свързани със опасност за държавната сигурност. Той е имал присъди във Франция и Германия и е лежал в пандиза.

Според последна информация, непотвърдена публично от управляващите, четирима души са починали при стрелбата в Страсбург, осведоми BFM TV, базирайки се на свои източници. Също по този начин единадесет души са ранени, като най-малко 7 от тях са в тежко положение. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР