Странно заглавие, нали? Наистина, каква е ползата от мокра кърпичка

...
Странно заглавие, нали? Наистина, каква е ползата от мокра кърпичка
Коментари Харесай

Защо трябва да поставяте мокра кърпичка в пералнята

Странно заглавие, нали? Наистина, каква е изгодата от мокра кърпичка в пералня? Първата мисъл, която евентуално ви идва на разум, е, че по този метод вътрешността на устройството се почиства от нечистотия.

Но в реалност кърпата не би трябвало да се слага в празна пералня, а дружно с мръсните облекла. Този трик, трансформирал се в шлагер в обществените мрежи, дава обещание да усъвършенства процеса на пране и избелване на облеклата, като в същото време резервира първичното им качество. Как е допустимо това ли?



Как мократа кърпичка оказва помощ при измиване?

По предписание домакинята избира облеклата, сортирайки ги по цвят - бял, черен и пъстър или съгласно материята – вълна, памук и така нататък Често пъти обаче в пералнята слагаме облекла от материи с друга текстура, компактност и качество. И в случай че едната материя елементарно може да понесе измиването, то по друга, по-нежна, може да се образуват петна или ожулени ръбове. Случва се и някои движимости, забравени по джобовете на облеклата, инцидентно да попаднат в пералнята - хартиени салфетки, билети и други сходни, които при разтварянето във водата и перилния препарат мога да нанесат съществени вреди по облеклата.



Тогава в деяние влиза влажната кърпичка, която, сложена в пералнята, служи като тип филтър на попадналите примеси. Тя елементарно събира дребни частиц от прахуляк, мъх, вълна, конци, предотвратявайки по този метод нуждата за в допълнение разчистване на изпраните към този момент облекла. А мократа салфетката, несъмнено, най-после просто се изхвърля в кошчето.

Но с цел да работи този способ, би трябвало да бъдат изпълнени няколко условия:

Как да употребявате мократа забрадка?

Уверете се, че мръсните облекла са подготвени за пране, проверете наличието на джобовете. След това поставете една или две мокри кърпички в барабана на пералнята, изсипете препарата и омекотителя в отделението и включете машината. Въртейки се в дружно с прането, салфетката ще всмуква частиците от разтвора на препарата. След края на измиването хвърлете кърпичката със залепналите по нея замърсявания.

Между другото, освен мокрите кърпички оказват помощ да се усъвършенства качеството на изпирането.

- Някои отдадени в тази загадка, слагат таблетки за съдомиялна машина в барабана - те оказват помощ в битката с микробите и отстраняват котления камък.

- За избелващ резултат може да няколко таблетки аспирин ще ви свършат чудесна работа.

- Кубчетата лед пък ще оказват помощ за изглаждане на гънките и ръбовете по облеклата по време на процеса на пране.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР