Странните назначения в едно от най-новите държавни предприятия - Български

...
Странните назначения в едно от най-новите държавни предприятия - Български
Коментари Харесай

Комитова вкара и кадър на ДПС във ВиК холдинга

Странните назначения в едно от най-новите държавни предприятия - " Български ВиК холдинг ", не престават. Както СЕГА към този момент писа, служебният министър Виолета Комитова изненадващо смени трима членове на надзорния съвет и по необяснима логичност назначи там Николай Цонев, някогашен министър на защитата. Но кадровото обновление във водния холдинг не спира дотук - става известно, че чистката е траяла с още промени в надзора, а незабавно по-късно и в управителния съвет, където също има новоназначени имена (чийто избор озадачава).  За тях научаваме обаче не от Министерството на районното развиване (то отново не е намерило за належащо да осведоми обществото за промените), а от... публикация. 

Още двама членове на Надзорния съвет на ВиК холдинга са заменени - Николай Лисев и Румен Арсов са подали оставки (по незнайни причини) и на тяхно място Комитова е назначила Георги Георгиев - назначен през 2018 година за управител на затъналото в задължения сдружение " Кюстендилска вода ", и Пламен Владимиров, взел участие в ръководството на закритото към този момент общинско дружество " БКС Младост " от квотата на Българска социалистическа партия, а понастоящем частен предприемач (собственик е на " Владимиров инженеринг " - компания, занимаваще с имоти и поправки, и взе участие в управата на а " Телекомплект " ), написа ", като отбелязва, че очевидно бързането е било огромно, тъй като документите за рокадите са импортирани за вписване в Търговския указател на 18 юли - неделя.  

Новият контролен съвет също е работил експресно и незабавно се е събрал на съвещание, на което е избрал ексминистъра на защитата Николай Цонев за собствен ръководител, а също така е решил да " санира " управителния съвет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР