Странна течност замърси водата край бургаската Морска гара. За оранжевеещата

...
Странна течност замърси водата край бургаската Морска гара. За оранжевеещата
Коментари Харесай

Шок в Бургас! Оранжева течност изплува във водата на Морска гара

Странна течност замърси водата край бургаската Морска гара. За оранжевеещата субстанция, която се носи край кея до „ Магазия 1”, алармира свидетел, който е изпратил и фотоси, оповестява " Флагман ".

„ Така наподобява водата край Морска гара. Не знам какво е това, само че не ми наподобява безопасно”, написа обезпокоеният човек.

„ Има няколко разновидността за сходно замърсяване, само че не е нищо съществено. Разпоредил съм инспекция и до няколко минути наши екипи ще са на място, с цел да открият точните причини”, безапелационен бе изпълнителният шеф на " Пристанище Бургас " ЕАД Диян Димов.

В рамките на минути се появи и публична информация от въпросната инспекция. Под трафик кулата се правят ремонтни действия, в частност: рехабилитира се кеят на нулевото му равнище с подмяната на тетраподите – тежки бетонни структури, чиято цел е да понижи силата на вълните, с цел да се резервира целостта на структурите.

„ Работят водолази, които слагат бетонните структури. Понеже те са тежки и се поставят на нулевото равнище, т.е. дъното, при слагането им се подвига огромно количество кал. Тя изплува на повърхността и се получава въпросният „ ефект”. Това не е рисково и не е проблем за чистотата на водата”, разкри Диян Димов.

Това обаче напълно не е първият случай, в който бургазлии се паникьосват неоснователно от сходни гледки на Морска гара. В средата на лятото, при сходен случай, телата на мъртви мишки бяха изплували на съвсем същото място. Причината тогава – гризачите са попаднали в каналите под кея, до момента в който те са били празни и когато водата ги е заляла, са се удавили.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР