Странна логика представи в ефира на Нова тв министърът на

...
Странна логика представи в ефира на Нова тв министърът на
Коментари Харесай

Логиката на Боил Банов: Губим делата, но интересът на държавата е защитен

Странна логичност показа в ефира на Нова тв министърът на културата Боил Банов по абсурда с ремонта на Ларгото. Той призна, че министерството губи делото и че страната ще би трябвало да заплаща близо 73 000 лв. разходи на съда. Но все пак той няма да подава оставка, тъй като бил защитил националния интерес.
Банов продължава да твърди, че целият скандал е конспирация против него.
" Три години са водени каузи със компанията за осъществяване на ремонтните действия. За страдание делата са изгубени на двете инстанции. Отиването на Върховен касационен съд на последна инстанция не води до разбор на това какво се случва, а там се претендира, в случай че нещо от процедурата не е спазено “, опита се да изясни обстановката Банов.
„ Да, ние губим делата и на двете инстанции, само че държавният интерес е предпазен ", уверен е министърът. Според него имало злонамерени дейности от страна на човек от администрацията в министерството, с цел да се пропуснат периодите за обжалване на делото пред Върховен касационен съд. Затова той желае следствие на прокуратурата, тъй като подозира напън против себе си. " Този непрестанен и инсинуиран напън не може да бъде мотив за оставка “, повтори няколко пъти Боил Банов.
Екипът му бил първокласен, макар че " вътре може да има гнили ябълки ". Може да го има във всяко семейство, продължи министърът. Неговата работа била " да ги открия и да ги изведа от структурата на Министерството, с цел да не вредят на българската просвета ".
„ Атаката против мен е една и съща. Хубавото е, че привикнах и не си прахосвам нервите. Непримиримостта ми остава същата и по-висока “, сподели още Банов.
Разноските по изгубеното дело ще се платят от бюджета на Министерството на културата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР