Страните в Южна Европа издадоха предупреждения за силни горещини при

...
Страните в Южна Европа издадоха предупреждения за силни горещини при
Коментари Харесай

Рекордни жеги в Европа, някои страни са под тревога

Страните в Южна Европа издадоха предизвестия за мощни горещини при температури, надхвърлящи 40 градуса, а спадът на водите в немска река извади на повърхността гранати и мини от Втората международна война.

Италия разгласи червен код за рисково време, най-високото от три равнища, за централната и северната част на страната, предупреждавайки за съществени опасности за здравето на хората в градове като Рим, Флоренция и Венеция.

Temperatures skyrocketed to over 100 degrees in Spain and Portugal -- close to breaking Europe’s heat record set in 1977.@sethdoane is on the ground, where the sweltering weather shows no sign of breaking https://t.co/xfvp03FyaL pic.twitter.com/kk0AbXhYbR
— CBS Evening News (@CBSEveningNews) 2 August 2018
Очаква се сегашната гореща вълна в Италия да продължи до уикенда, когато синоптиците предвиждат мощни гръмотевични стихии из цялата страна.

Португалия съобщи, че в околните дни може да бъдат сложени нови температурни върхове и предизвести за висок риск от горски пожари.

През 2017 година в такива пожари починаха 114 души, а вътрешният министър подаде оставка.

Голяма част от Испания е под паника за горещо време , откакто метеоролозите предизвестиха, че температурите може да надвишават 40 градуса поради парещ въздух от Африка, който се придвижва на север.

Испанската метеорологична работа съобщи, че осем провинции в южната самостоятелна област Андалусия и към Мадрид са мощно застрашени от нахлуващата гореща вълна.

КАК ДА ПРЕЖИВЕЕМ И ТАЗИ ГОДИНА ЛЕТНИТЕ ЖЕГИ - СНИМКИ

По-ниско равнище на паника има в други 24 провинции, а метеоролозите споделиха, че температурите може да доближат 44 градуса в три огромни речни долини.

Властите предизвестяват да не се излиза намерено в най-горещата част от деня и поучават жителите да пият вода и да държат жилищата и транспортните средства колкото може по-прохладни.

Temperatures in #Spain
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР