Страните с ниски и средни доходи, в които живее над

...
Страните с ниски и средни доходи, в които живее над
Коментари Харесай

Бедните държави притежават едва 17% от всички ваксини срещу COVID-19

Страните с ниски и междинни приходи, в които живее над половината население на Земята, разполагат единствено със 17 % от всички ваксини против ковид, а най-богатите страни - с 83 на 100. Тези данни огласи през днешния ден в Женева на Глобалния конгрес за проучвания и нововъведения генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, съобщи ТАСС.

" Най-богатите страни получиха 83 на 100 от имунизациите . Същевременно страните със междинни и ниски приходи получиха едвам 17 на 100, без значение че точно в тях живее над половината население на Земята ", сподели той. По думите му СЗО " прави всичко допустимо, с цел да реши казуса с неравенството в границите на механизма Ковакс и други световни начинания ".

Световната общественост би трябвало да разшири съдействието в битката с пандемията " с присъединяване на разнообразни партньорства и научни групи ", съобщи Гебрейесус. " Има неосъществен теоретичен капацитет на световно ниво ", установи той и добави, че това важи изключително за страните от " световния Юг ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР