Страните от петролния алианс ОПЕК+, чиито представители заседаваха присъствено в

...
Страните от петролния алианс ОПЕК+, чиито представители заседаваха присъствено в
Коментари Харесай

ОПЕК+ намалява рязко квотите за добив, въпреки апела на САЩ

Страните от петролния алианс ОПЕК+, чиито представители заседаваха присъствено в сряда във Виена, взеха решение да понижат фрапантно индустриалните си квоти, заяви член на иранската делегация, представен от Франс прес. Целта е да бъдат подкрепени цените на петрола, наранени от страховете от криза, написа Българска телеграфна агенция.

Представителите на 13-те членки на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и техните 10 съдружници се споразумяха за редуциране с " 2 милиона " барела дневно за месец ноември, удостовери в края на срещата Амир Хосейн Заманиния, представителят на Иран в картела.

Малко по-рано източници на Блумбърг и Ройтерс също оповестиха за съглашение за понижаване на лимита за групов рандеман с 2 милиона барела дневно, в действие от ноември. Мярката е в опит да бъде спрян спадът в цените на петрола, провокиран от отслабващата международна стопанска система.

Това е второто стесняване на производството за месец, откакто през септември групата контракти редуциране със 100 000 барела на ден.

Преди срещата Съединени американски щати приканиха производителите да не понижават прекомерно внезапно добивите.

Това е и най-голямото ограничение на петролното произвеждане от 2020 година, само че то ще има по-малко влияние върху международното предложение, в сравнение с допуска съгласуваната цифра. Няколко страни членки към този момент изпомпват много под квотите си, което значи, че ще съблюдават новите предели, без да се постанова да понижават добива, прецизира Блумбърг.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР