Страните от Европа се завръщат към нормалното си ежедневие. Някои

...
Страните от Европа се завръщат към нормалното си ежедневие. Някои
Коментари Харесай

Европа бавно се съвзема от пандемията

Страните от Европа се завръщат към естественото си всекидневие. Някои по-бързо, други поетапно, следвайки точни и ясни проекти, съобщи БНР, обобщавайки обстановката в някои от страните.

Австрия е една от първите страни, които облекчават изолационните ограничения. Според министъра на опазването на здравето отварянето на по-малките, квартални магазини от средата на април не е имало неподходящи последствия. В резултат на това държавното управление възнамерява серия от облекчаващи ограничения през май, включително – отварят по-големите магазини и комерсиалните центрове. Спортовете навън, които разрешават спазването на отдалеченост, са разрешени, а учениците в последните класове към този момент се върнаха на учебно заведение.

В Белгия е позволено членовете на едно домакинство да одобряват до четирима посетители. Любопитно е, че не е позволено тази група да върви на посетители на други семейства, без значение дали са родственици. Мерките, наложени в страната, ще бъдат облекчавани поетапно, като по думите на министър-председателя Софи Уилмес това ще става постепенно най-много поради забележителния брой смъртни случаи в домовете за възрастни хора в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР