Страните от ЕС предлагат на Украйна да се откаже от

...
Страните от ЕС предлагат на Украйна да се откаже от
Коментари Харесай

Подоляк: Eвропейските партньори искат да възобновят бизнеса с Русия

Страните от Европейски Съюз оферират на Украйна да се откаже от елементи от територията си против преустановяване на огъня, съобщи съветникът на президента Зеленски Михайло Подоляк, заяви УНИАН, базирайки се на Телеграм-канала на съветника Според него европейските сътрудници желаят да възобновят бизнеса с Русия и оферират на Киев да подпише нови " Мински съглашения ". 

Подоляк счита, че в Европа са се засилили проруските лобисти, които оферират договорка на Украйна - преустановяване на огъня, заледяване на спора и отвод от някои територии в името на мира. Съветникът увери, че Украйна няма да се съгласи на такива начинания и няма да търгува с жителите и суверенитета си. 

" Ние си научихме урока - Украйна си направи заключения от Минските съглашения и по тази причина няма да се съгласи на " Минск-3 ". Геополитиците приказват за територии, само че никой не приказва за хората. От началото на войната домовете си напуснаха 13 милиона украинци. Тези хора няма да се върнат в окупираните територии или в сивата зона на бойните дейности. Затова това е рисковано. Това значи, че няма да имаме и стопанска система. Готови ли са призоваващите към заледяване на спора да задържат пожизнено нашите бежанци? Има съществени подозрения за това ", заключва Подоляк. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР