Страните от ЕС отделят за отбрана 200 млрд. евро или

...
Страните от ЕС отделят за отбрана 200 млрд. евро или
Коментари Харесай

Борел: Страните от ЕС отделят за отбрана 200 млрд. евро

Страните от Европейски Съюз отделят за защита 200 милиарда евро или 1.5 на 100 от своя Брутният вътрешен продукт, заяви висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел, откакто разгласи, че страните-членки на Европейски Съюз са приели стратегическия компас.

" В заплаха сме, би трябвало да го осъзнаем и да действаме съгласно обстановката ", сподели той и напомни, че бързото повишаване е почнало след 2014-та година

" Трябва да харчим повече, само че и по-добре. По-добре значи да заобикаляме дублирането и пропуските. Тези 200 милиарда евро са почти 4 пъти повече от военните разноски на Русия, тъй че всички ние харчим за същото четворно повече от нея, само че сигурно не и със същата успеваемост. 200 милиарда евро са харчовете на Китай. Но сигурно не е едно и също 27 разнообразни елементи в една интегрирана военна конструкция ".   

Борел напомни, че в компаса ще бъдат основани сили за бързо разрастване, чиито състав ще бъде до 5 хиляди души. 

Министрите са изразили безпокойствие от дейностите на съветската частна армия  " Вагнер " в Мали. Европейски Съюз ще иска гаранции от преходните управляващи, че тези, които е снабдил и обучил, няма да влязат в колаборация с " Вагнер ". " Чакаме отговор и в случай че той не ни даде желаните гаранции, ще преосмислим дейностите си там ", сподели още висшият представител по външната политика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР