Страните от ЕС одобриха създаването на единен пазар за съхранение

...
Страните от ЕС одобриха създаването на единен пазар за съхранение
Коментари Харесай

Създават единен пазар за съхранение на електронни данни в ЕС

Страните от Европейски Съюз утвърдиха основаването на обединен пазар за предпазване на електронни данни, допускащ на жителите да съхраняват информация, която не се отнася към категорията персонална в сървъри в други страни от Евросъюза, съобщи ТАСС.

Новите правила се отнасят и за облачните услуги за предпазване на данни. Те бяха утвърдени от непрекъснатите представители на страните от Европейски Съюз, се споделя в известие, оповестено в формалния уебсайт на Европейския съвет.

" Свободното придвижване на данни има основно значение за откриване на големия капацитет на стопанската система на данните ", декларира в официалното съобщение българският министър на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.

По думите му този законопроект ще бъде гаранция за това, че данните ще могат да се обменят свободно и това ще даде опция на фирмите и държавните организации да съхраняват и обработват данни, които нямат темперамент на персонални, на всяко място в Европейски Съюз, което изберат.

Новите правила анулират по-рано настоящите в Европейски Съюз разпореждания, задължаващи жителите да съхраняват своите електронни данни в сървъри, намиращи се в личната им страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР