„Странични ефекти от ваксините има, но те са толкова редки

...
„Странични ефекти от ваксините има, но те са толкова редки
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: При повече ваксинирани смъртността спада значително

„ Странични резултати от имунизациите има, само че те са толкоз редки и доста леки, като настинка, болки на мястото на инжекцията, а същевремнно видяхме какъв брой души към нас починаха от Covid-19, по какъв начин тежко протича заболяването, с дълъг и тежък постоквод синдром – с месеци хората не могат да се възстановят, въздейства на сърце, бял дроб и мозък, невъзможността за концентрацията, и българите отново не се имунизират, въпреки че имунизацията защищава и вас, и останалите “.

Това сподели пред БНР проф. Ива Христова, шеф на НЦЗПБ.

„ Да, единични хора може и с имунизацията да се разболеят, само че ще предпазим цялото общество. При повече имунизирани смъртността спада доста, имунизацията ти връща предходния живот, а като ги избягваш имунизациите, ти се страхуваш да общуваш, в действителност ти страдаш.

Отделно, че при по-голям дял имунизирани, се стопират разновидностите на вируса. Ние от НЦЗПБ сме в центъра на огнището, а нямаме заболели, тъй като сме имунизирани ", уточни още проф. Ива Христова.

По думите ѝ има преболедували, които се имунизират, с цел да имат имунитет. Проф. Христова съобщи, че всеки ще се срещне с заболяването:

" Преболедувалите за момента, и от първичния вирус - Ухан, и от Британския вид, към този момент демонстрират много добра отбрана и против Делта разновидността, само че в случай че не се имунизират хората, вирусът ще продължи да мутира.

В момента Делта варианът мощно инфекцизен и се постанова ", съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

По думите има данни сега, че Т-клетъчният имунитет се резервира дълго време при последваща среща с този вирус. Проф. Христова не даде безапелационен отговор дали да се слага трета бустерна доза ваксина.

" За нас имунизираните първи медици, към момента не се постанова трета доза ", разяснява още проф. Христова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР