Страни от цяла Европа и САЩ проявяват интерес към електрическите

...
Страни от цяла Европа и САЩ проявяват интерес към електрическите
Коментари Харесай

500 електрокамиона произвеждат в ТИЗ до края на годината

Страни от цяла Европа и Съединени американски щати демонстрират интерес към електрическите коли и камиончета на българска компания от Тракия икономическа зона. 

До края на тази година ще бъдат създадени 500 електрокамиона, които работят с два типа акумулатори, пробегът им е 150 и 300 км и товароносимост 600 кг. Средната цена зависи от окомплектоването и варира от 20 000 до 24 000 евро. 

Производството е от една година, а от октомври предходната година е сертифицирано от европейската автомобилна организация UTAC за придвижване по пътищата на Европа, разгласи Радослав Макавеев от компанията производител. Той посочи, че сега се построява линията за произвеждане, а проектите са следващата година да бъде построена нова фабрика за електрически камиончета. 

Търси се съдействието на български компании, с цел да може цялото произвеждане да е в България. От средата на годината тези камиончета ще се създават със зелена сила от слънчева апаратура от 1 (един) мегават.

Нашите евентуални клиенти са общините, изясни Радослав Макавеев. Той посочи, че в община Раковски с такова камионче се разнася храната от обществени патронаж.

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер персонално подкараха електрическото камионче при днешното си посещаване в Тракия икономическа зона.

Малка страна като България може сполучливо да започва нов бизнес в производството на транспортни средства, защото то от ден на ден се разделя на модули, а не е дело на индустриални колоси, разяснява министър Лорер. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР