Страната ни е на първо място по риск от завладяване

...
Страната ни е на първо място по риск от завладяване
Коментари Харесай

България - първа по риск от завладяване на бизнеса сред 4 изследвани държави

Страната ни е преди всичко по риск от завземане на бизнеса измежду четири страни , - България, Испания, Италия и Румъния. Това изясни в предаването „ Хоризонт до обед “ Тодор Галев от Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД). 
Изследвани са секторите на строителството, търговията на едро с горива и търговията на едро с фармацевтични артикули, както и регулаторни и контролни институции. Анализът обгръща десетгодишен интервал, посочи Галев.

Секторният разбор на корупционните практики е посочил еднопосочно, че страната ни е най-рискова в региона на публичните поръчки спрямо другите три страни .

„ България изрично излиза преди всичко във връзка с няколкото знака, които го правят оценка “, коментира Тодор Галев пред БНР.

Завладяването на страната значи, че частни ползи са завладели основни държавни институции “, акцентира Тодор Галев. 

 Тодор Галев Снимка: ЦИД

Според Тодор Галев е налице „ нездрава среда, в която действително видяно няма гаранции за естествени бизнес връзки “.

Галев е бил сюрпризиран, че в късия живот на парламентарната комисия за проверка на досегашното ръководство се е появило, не тъй като такива липсват, а тъй като „ обезвереността в намирането на правдивост в България, употребявайки българските държавни институции, е доста висока “ .

Тодор Галев не чака прокуратурата да се засилва, тъй като по думите му част от казуса е завладяването на законоприлагащите институции.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР