Страховита глутница бездомни кучета обикаля Тракия около Ботаническата градина, алармира

...
Страховита глутница бездомни кучета обикаля Тракия около Ботаническата градина, алармира
Коментари Харесай

Читател на Марица: Глутница бездомни кучета застрашава жив...

Страховита глутница бездомни кучета обикаля „ Тракия ” към Ботаническата градина, сигнализира Петранка Хаджииванова.

„ Тази заран има 11 дребни и огромни кучета  до един от обществените домове. По време на акция се хващат 2-3 или 3-4 кучета,но другите  бягат и не престават да се развъждат. Влизат при опасност в оградената част на Ботаническата градина. Бях очевидец по какъв начин тези 11 кучета,  настанили се до пътека  между кварталите „ Изгрев ” и „ Тракия ”  изкочиха против човек, който разхождаше  домашен любим. И единствено да попитам,ако беше дете, и го бяха нападнали??? ", възмущава се Петранка Хаджииванова в писмо до „ Марица ”. Тя е подала сигнала и до общинския подслон за бездомни кучета.

„ В момента екипът ни работи на територията на регион „ Тракия ”, увери шефът на общинското дружество „ Зооветеринарен комплекс ” Георги Божев. 

Той обаче посочи, че приютът е цялостен и единственото, което може да се направи, е хванатите кучета да се кастрират и да се върнат назад, откъдето са взети. Такива правила са планувани и от закона. 

Общинският подслон за безстопанствени кучета е с потенциал 91 места. За работата му непрекъснато наблюдават чиновници от Агенцията за сигурност на храните.  Те ревизират и дали броят на четириногите дава отговор на потенциала. 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР