Страхотен първи турнир организира златното момиче Катрин Велкова и клуб

...
Страхотен първи турнир организира златното момиче Катрин Велкова и клуб
Коментари Харесай

Страхотен турнир на Катрин Велкова, „златните момичета“, Илиана Раева и сълзи от радост за финал

Страхотен първи шампионат провежда златното момиче Катрин Велкова и клуб Локомотив (София), на който тя е президент. През миналите два почивни дни дребната зала „ Арена Армеец “ бе изпълнена със състезателки и доста аудитория, която съвсем не остави празно място на трибуните. В събота играха най-малките, за които събитието имаше и темперамент на развлечение. Представиха се и ансамблите. В неделя играха по-големите, както девойките и дамите. В края на деня в залата се появиха съотборничките на Катрин Велкова от ансамбъла, който стана международен първенец през 2011 година в Монпелие.

 Първа бе Ренета Камберова, а след нея дойде и Цветелина Найденова. Да почете „ златните си девойки “ пристигна и ръководителят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. Липсваше Християна Тодорова, която по това време бе арбитър на интернационален шампионат в Бърно (Чехия), а Любомира Казанова бе в залата в събота, когато с отбор девойки-старша възраст на клуб Левски-Илиана завоюва златен орден. Капитанът на златния тим Михаела Маевска пък бе неразделно част от шампионата и през двата дни. Тя помагаше на съдиите и следеше за положителното осъществяване. Михаела завоюва наградата за най-елегантен арбитър. Тя постоянно излизаше на килима, с цел да награди победителките в обособените категории.

„ Благодаря на тази жена, която даде всичко, с цел да ни направи положителни спортисти и хора “, сподели Катрин Велкова и сервира красива кошница с червени рози на Илиана Раева. Тя от своя страна също подари букет на Велкова и сподели: „ Колко малко време измина, откакто те прекратиха кариерите си, а вижте по какъв начин се развиват и какво вършат. Изключително се веселя, че девойките са отново към мен и са в художествената гимнастика. Катрин беше образец, изключителна гимнастичка и завоюва толкоз доста. “

Катрин Велкова и останалите треньорки в клуба се бяха подготвили на високо равнище, с цел да може шампионатът да протече добре. Зад кулисите непрекъснато течеше организация, в която се включиха и децата от клуб Локомотив (София). Част от тях влязоха в ролята на асистентки при награждаването. Най-малките помагаха на съдиите, носейки оценките на състезаващите се. В залата бе и треньорът на новия ни отбор Весела Димитрова, която наблюдаваше идващото потомство гимнастички.

 Всички клубове участници благодариха на Катрин Велкова за положителния шампионат и й пожелаха да се трансформира в обичаен за българската художествена гимнастика.

Финалът малко след 21:00 часа предложи и най-емоционалният миг. Всички девойки от клуб Локомотив София изненадаха обичаната си треньорка Катрин Велкова и останалите треньори с букети цветя. „ Обичаме те “, извикаха в един глас дребните и по-големите състезателки, при което Катрин Велкова не сдържа сълзите си и се разплака. Прегърна състезателките си и им благодари за положителното им показване през миналите дни.

ПРИЗЬОРИТЕ

Румънската състезателка Алис Мария Давид завоюва наградата „ Илиана Раева “. Ася Иванова завоюва многобоя при дамите за националното класиране, а Маретана Иванова взе наградата Мис Турнир. Ася събра 29.000 точки за двете си осъществявания (13.400 на обръч и 15.600 на топка), като е първа и на двата уреда. Втора е Мариета Иванова със общ брой от 27.650 и първо място на лента. Цветелина Арсенова е трета (25.300), а Кристина Чалмас - четвърта. В интернационалното класиране отпред е Алис Мария Давид, следвана от двете девойки на Катрин Велкова – Симона Минкова и Магдалена Божилова. Яна Кортезова е първа в Б категория, а Вяра Спасова в Б-лайт.

Валерия Ватова предстоящо е номер 1 при девойките старша възраст, въпреки че изкара обръч отвън килима. Тя събра 26.350 точки (11.600 на обръч и 14.750 на лента). С положителни изяви след нея са Велина Венциславова и Нина Дундова. Велина е първа на обръч и топка, Нина на бухалки, а единствено Валерия игра с лента, въпреки че не би имала конкуренция там.

При родените през 2005-а водач в националното класиране е Христомира Чингизова, следвана от Ева Брезалиева и Гергана Синапова. Брезалиева имаше малшанс с обръч отвън килима. Радина Томова от Локомотив е трета в интернационалното класиране. Много положително усещане направиха Виктория Пенева, Ивайла Пачова и Кристина Кърчева, които са първите 3 при родените преза 2006-а.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР