Стойността на залозите за участие в лотарийни игри през 2018

...
Стойността на залозите за участие в лотарийни игри през 2018
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Българинът е изтъркал лотарийни талони за 1 млрд. лв. през 2018 г.

Стойността на залозите за присъединяване в лотарийни игри през 2018 година е над 1 милиарда лв., разгласи в неделя пред БНР ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова.

Според нея не е проблематично прекосяването на лотарията в държавни ръце, тъй като това е процедура в Европейския съюз, доказана с решение на Съда на Европейски Съюз.

" Ако до момента сме говорили за ощетяване на бюджета, в този момент би трябвало да приказваме за обществените измерения на това, което се случи през последната година. За 2018 година залозите от лотарийните талони са над 1 милиарда лв.. Това са пари на жители, които са най-вече с невисок стопански статус. Това ще има своите обществени и стопански последствия... Европейският съд е склонен с това страните да постановат ограничавания на такива типове игри, които реализират подобен всеобщ резултат ".

Стоянова разяснява и законодателните промени, свързани с влизането на България в еврозоната.

" Участието на България в еврозоната не е самоцел. Участието в еврозоната ще донесе редица стопански преимущества. Има и една стратегическа цел, която би се постигнала – необратима евроинтеграция на България... Не е въпрос просто на скимване за смяна на курса на лв. към еврото, а въпрос на това по какъв начин за последните 23 години се е държала българската стопанска система при подобен курс ", сподели Стоянова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР