Стойността на биткойн се срина в четвъртък вечер, падайки с

...
Стойността на биткойн се срина в четвъртък вечер, падайки с
Коментари Харесай

Биткойн се срина с 9% в рамките на минути

Стойността на биткойн се срина в четвъртък вечер, падайки с цели 9% в границите на 10 минути. В следствие имаше лека промяна нагоре, само че най-популярната крипровалута продължава да се търгува покрай 26 хиляди $ за брой – най-ниското равнище от съвсем два месеца, предава CNBC.

Обезценката на криптовалута пристигна няколко часа, откакто The Wall Street Journal заяви, че SpaceX, която се ръководи от Илон Мъск, е понижила цената на биткойните, които притежания, с общо 373 млн. $.

Рано тази заран биткойн се търгуваше за 26 250 $, което е спад от близо 9%, сочат данните на Coin Metrics.

Това е една от най-бруталните ежеминутни разпродажби, които сме виждали в историята на биткойн “, сподели Райън Расмусен, откривател в Bitwise Asset Management пред CNBC.

„ Настоящите спекулации са, че това е ликвидация, ръководена от Илон Мъск и SpaceX. “

Според Расмусен този финален трагичен спад е „ късоглед и значително свързан от търговията на дребно “.

През 2022 година Tesla, която Мъск управлява като основен изпълнителен шеф, разгласи, че е продала към 75% от своите биткойн активи, откакто бе вложила 1.5 милиарда $ във водещата криптовалута.

Милиардерът постоянно е бил покровител на крипто. Скорошно изследване откри, че споменаването на избрани алткойни от Мъск в X (преди Twitter) е повишило цените на тези криптовалути. Още през 2021 година, говорейки на конференцията „ The B-Word “, Мъск беше споделил, че

Ако цената на биткойн падне, аз изгубвам пари. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР