Стойка Кръстева донесе втори медал за България на Олимпийските игри

...
Стойка Кръстева донесе втори медал за България на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Нов успех за България! Стойка Кръстева спечели второ злато

Стойка Кръстева донесе втори орден за България на Олимпийските игри в Токио! Българката завоюва 1/4-финала на шампионата по бокс за дами в категория до 51 кг против поставената под № 2 в схемата Юан Чан (Китай), настояща шампионка от Азиатските игри и златна медалистка от младежката Олимпиада в Нандзин 2014. Кръстева завоюва дуела с 4:1 съдийски гласа и си подсигурява най-малко бронзово отличие от олимпийските игри в Токио 2020.

Двубоят стартира с сполучливо кроше на китайката. Ляв прав удар на Стойка Кръстева. Десен прав удар на Стойка попадна в главата на Чан Юан. Нов ляв прав в тялото на Чан пласира Кръстева. Успешна контраофанзива на Кърстева. Ляв прав на Чан Юан попадна в задачата. Стойка Кръстева завоюва първия рунд с 4:1 съдийски гласа.

Прекрасна игра на Стойка Кръстева при започване на втория дясно и ляво кроше в главата на китайката. Комбинацията бе повторена и след няколко секунди. Ново ужасно ляво кроше попадна в главата на Чан Юан. Нов десен прав на Кръстева попадна в задачата. Успешна контраофанзива на китайката. Стойка Кръстева се задейства в последните секунди. Стойка Кръстева завоюва и втория рунд с 4:1 съдийски гласа.

Стойка Кръстева търсеше по-далечна отдалеченост в третия рунд. Чан стартира нападателно, откакто трябваше да нападна, с цел да се надява да излезе последна победителка в мача. Кръстева сподели добра отбрана и нанесе десен и ляв след контраофанзива. Българката пласира десен в главата и мъдро изчакваше съперничката си. Стойка стоеше на добра отдалеченост и нападна с десен в главата на китайката. Кръстева още веднъж сподели добра отбрана и приключи със самочувствие срещата. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР