Стоянов: Украйна иска не само боеприпаси, но и бронетанкова техника

...
Стоянов: Украйна иска не само боеприпаси, но и бронетанкова техника
Коментари Харесай

Стоянов: Украйна иска не само боеприпаси, но и бронетанкова техника и ракетни комплекси

Стоянов: Украйна желае освен муниции, само че и бронетанкова техника и ракетни комплекси.

Има искане от украинска страна освен за разнообразни муниции,  но и за  бронетанкова техника , както и за  зенитно-ракетни комплекси няма , обаче,  нищо контрактувано  конкретно – това сподели служебният министър на отбраната  Димитър Стоянов , който беше изслушан в отрасловата парламентарна комисия.

Изказването му е в отговор на въпрос, обвързван с  визитата му в Украйна  през декември, м.г, и дали е поискана спомагателна военна помощ от украинска страна.

Посещението в Украйна беше обвързвано с осъществяването на точка 3 от решението на Народното събрание от 3 ноември, с което се споделя на Министерски съвет, в едномесечен период, да провежда провеждането на договаряния с представители на разнообразни страни за възможни заместващи платформи.

По думите на Стоянов тъкмо това е била и задачата –  да се види настояването на украинската страна, с цел да може при възможна договореност със страна съдружник, да се прецени  какво можем ние да предоставим и получим.

Това въоръжение, което ще бъде предоставено на Украйна, цената му ще бъде възобновена не от бюджета на Министерство на защитата, а от централния бюджет,  обясни военният министър.

По думите му това е по този начин, защото към момента не са признати препоръчаните промени в Закона за защитата и въоръжените сили, които касаят основаването на фонд за защита.

По отношение на настояването на  страната ни да получи самолети на лизинг втора ръка , Стоянов изясни, че най-важното е да се разбере каква е цената и какво ни се предлага.

Той заяви, че е изискал и диалози с министъра на Франция и с министъра на Швеция, защото закъсняваме с времето.

„ Продължаваме да търсим разновидности за продължение на  експлоатацията на самолети Миг-29 “,  каза още министърът на защитата и добави, че има опция да четири мотора да бъдат ремонтирани.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР