Стоян Гишин е изобретател, посветил 50 години от живота си

...
Стоян Гишин е изобретател, посветил 50 години от живота си
Коментари Харесай

Български изобретател предлага по-ефективни батерии за съхранение на електроенергия

Стоян Гишин е откривател, посветил 50 години от живота си на проучванията на акумулаторните акумулатори. Той е измежду 130-те български учени, чиито имена са записани в „ Златната книга “ на Патентното ведомство. Автор и съавтор е на над 30 изобретения и потребни модели в региона на акумулаторите и рециклирането на метали. Част от тях са патентовани в Съединени американски щати, Германия и Чехия. Едно взема решение казуса с преработването на скъпи метали от излезли от приложимост оловни батерии. Интерес към метода му за зареждане на акумулаторни акумулатори има и в Китай.
Последните два патента на доцент Гишин употребяват интелигентни системи за компютърно ръководство на електрохимичните процеси. Иновативните решения пазят природата и пестят сила като редуцират над два пъти времето за произвеждане на акумулаторни акумулатори.

„ Практическото приложение голямо, освен за българската стопанска система, освен на Европейски Съюз, а за целия свят “, споделя той.

Всички индустриални електрохимични процеси имат огромен преразход на електрическа енергия, замърсяват околната среда и това се отразява и на качеството на продуктите, само че патентите на Гишин заобикалят това.

Процесът протича икономично, няма преразход на сила и се щади околната среда. 

„ С моят екип създадохме интелигентни системи за импулсен ток с компютърно ръководство. Разработили сме софтуерни стратегии за другите процеси “.

Тези процеси имат приложение при производството на всички типове батерии и акумулатори, зареждане на акумулатори за електрически автомобили, за предпазване на сила. 

Например в батериите може да се съхранява доста повече електрическа енергия, генерирана от фотоволтаични панели.

„ Само с помощта на такива нови решения ще се отстранен котелите “, уверен е Гишин.
" Сега има нова разпоредба на Европейския съюз тъкмо за преработване батериите. Нашите патенти вземат решение тези въпроси. От 3524 предприятия в света - институти и университети - моите патенти бяха оценени преди всичко - от всички страни, от всички предприятия, за всички години ".
По обявата работи: Венцислав Василев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР