Стотици войници могат да бъдат мобилизирани, за да доставят гориво

...
Стотици войници могат да бъдат мобилизирани, за да доставят гориво
Коментари Харесай

Лондон вика армията да зарежда бензиностанции

Стотици бойци могат да бъдат мобилизирани, с цел да доставят гориво на бензиностанции, останали без нефт в цялата страна, заради настъпилата суматоха измежду популацията и дефицита на водачи на цистерни, написа през днешния ден английският щемпел.

Премиерът ще събере висши членове на кабинета, с цел да прегледа интервенция „ Ескалин “, откакто от Асоциацията на търговците на дребно на бензин (PRA), която съставлява съвсем 5500 самостоятелни търговски обекти, обявиха, че 50% до 90% от членовете му са докладвали, че изчерпват наличните количества от главните горива.

Кризата докара до възходящи опасения, че Обединеното кралство може да преживее втора „ зима на недоволството “, и предизвестия, че рафтовете могат да се изпразнят по рано от нормално в навечерието на Коледа.

В опит да предотвратят още по-голямото разгръщане на кризата трима от министрите в кабинета на Джонсън - Куози Куартенг, Грант Шапс и Прити Пател, се събраха на незабавна среща в неделя, с цел да обсъдят разновидности - в това число интервенция „ Ескалин “.

Късно нощес Куартенг разгласи, че горивните компании краткотрайно ще бъдат освободени от отговорностите си по закона за конкуренцията за шерване на информация и усъвършенстване на доставките. Той призна, че е имало „ някои проблеми с веригите за доставки “, само че настоя, че към момента има „ доста гориво в рафинериите и терминалите “. Длъжностни лица обявиха, че този ход ще улесни компаниите да „ споделят информация, с цел да могат по-лесно да дадат приоритет на доставките на горива до тези елементи на страната и стратегически места, които са най -нуждаещи се “.

Министрите са раздразнени, тъй като считат, че същинският размер на дефицита на гориво би бил по-малък, в случай че обществеността действаше обикновено, а дефицитът на водачи на тежкотоварни коли би имал единствено нищожен резултат, само че известията в медиите провокираха опашки и презапасяване в цялата страна. От PRA обявиха, че търсенето в една бензиностанция е повишено с 500% в събота спрямо предходната седмица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР