Стотици студенти в Пекинския университет, които са затворени в една

...
Стотици студенти в Пекинския университет, които са затворени в една
Коментари Харесай

Протести на студенти, затворени заради Covid в Пекинския университет

Стотици студенти в Пекинския университет, които са затворени в една част от региона на висшето учебно заведение, тествани са за Covid-19 всекидневно и нямат право да се срещат с гости, са протестирали откакто образователното заведение се е пробвало да наложи още ограничавания, в това число възбрана на доставките на храна, оповестява Агенция Франс Прес.

Недоволството на студентите е било цензурирано в Weibo - една от най-големите обществени мрежи в Китай, след появяването на мнения, припомнящи че в университета в Пекин са се зародили митингите на площад Тянанмън през 1989 година

В Северна Корея, която предходната седмица разгласи за първи път случай на Covid-19, водачът Ким Чен-ун е наредил да бъде употребена армията за стабилизиране на доставките на медикаменти против инфекцията. Общо до през вчерашния ден смъртните случаи са 50, а със признаци на заболяването са 1,2 милиона души.

От през днешния ден в Европа отпада наложителното носене на маски в самолетите и на летищата. Въпреки това обаче всяка самолетна компания има право независимо да изисква слагането на маска. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР