Стотици служители на Amazon се обединиха, формирайки застъпническата група Служители

...
Стотици служители на Amazon се обединиха, формирайки застъпническата група Служители
Коментари Харесай

Малките хора срещу големите корпорации

Стотици чиновници на Amazon се сплотиха, формирайки застъпническата група „ Служители на Amazon за климатично правораздаване “ (Amazon Employees for Climate Justice – AECJ), с цел да стачкуват против политиките на компанията във връзка с климата. AECJ се стреми да тласне Amazon към приемането на по-екологични практики, само че Amazon заплаши протестиращите с преустановяване на договорите им поради нарушение на информационната политика. Кампанията на AECJ продължава да оказва напън върху електронната търговия, за последната да премисли своето влияние върху околната среда.

Миналата есен Amazon стана първата компания, подписала The Climate Pledge, обещавайки да извърши Парижкото съглашение 10 години по-рано от плануваното в него. Amazon разгласи: „ The Climate Pledge приканва подписалите да реализират нулеви въглеродни излъчвания в техните предприятия до 2040 година – десетилетие преди задачата на Парижкото съглашение, която е 2050 година “. Amazon даде обещание да декарбонизира активността си, да създаде нисковъглеродни артикули и услуги, да влага 100 милиона $ в залесяване, да реализира 80% потребление на възобновима сила до 2024 година и 100% до 2030 година.

В отговор групата AECJ, която се показва в Twitter като  „ група чиновници на Amazon, които считат, че е наша отговорност да подсигуряваме, че бизнес моделите ни не способстват за климатичната рецесия “ , прикани техническия колос да форсира своите практики за резистентност. AECJ желае Amazon да реализира въглероден неутралитет до 2030 година и да се откаже от договорите с фирмите за изкопаеми горива.

 

1/ Hundreds of us decided to stand up to our employer, Amazon. We are scared. But we decided we couldn’t live with ourselves if we let a policy silence us in the face of an issue of such moral gravity like the climate crisis. #AMZNSpeakOutpic.twitter.com/zWIKku4LF6
— Amazon Employees For Climate Justice (@AMZNforClimate) January 27, 2020
За да подсигурява отчетността на своите задължения за отбрана на климата, Amazon сътвори и уеб страница за резистентност. Там компанията обществено дава обещание да „ предизвиква безвредните и приобщаващи работни места в дейностите си и по цялата си верига за доставки “. Именно тази мярка се трансформира в спор със чиновниците от групата AECJ, които подлагат на критика Amazon, че не подхваща задоволително ограничения.  

Може би най-неприятното от всичко е политиката на Amazon, която не разрешава на чиновниците да приказват за компанията негативно на обществено място без авансово разрешение. В тази връзка представител на Amazon изяснява: „ Въпреки че всички чиновници са добре пристигнали да се ангажират градивно в някой от многото екипи на Amazon, които работят върху устойчивостта и други сходни тематики, ние прилагаме нашата външна информационна политика и няма да позволим на чиновниците обществено да омаловажават или неправилно да показват компанията или упоритата работа на техните сътрудници, които създават решения на тези тежки проблеми “.

Въпреки тези ограничаващи ограничения чиновниците от групата AECJ взеха решение да разкритикуват обществено Amazon за нейните политики в региона на климата, пишейки в Twitter: „ Стотици от нас взеха решение да се изправят против нашия шеф Amazon. Уплашени сме. Но взехме решение, че не можем да живеем с чиста съвест, в случай че позволим на една информационна политика да ни затвори устата по такава морална тематика като климатичната криза… Работниците и чиновниците на всички места би трябвало да имат правото да слагат под въпрос приноса и отговорностите на своя шеф в климатичната рецесия “.

 
Уникална фотосесия демонстрира какво предизвикваме на природата

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР