Стотици са жертвите при експлозия в болница в град Газа,

...
Стотици са жертвите при експлозия в болница в град Газа,
Коментари Харесай

Стотици загинали след експлозия в болница в Газа, Израел обвинява палестински терористи


Стотици са жертвите при детонация в болница в град Газа, като не е ясно какво тъкмо се е случило - съгласно здравното министерство на " Хамас " в анклава детонацията е породена от израелски въздушен удар, само че съгласно израелските военни е разследване от неправилно изстрелява палестинска ракета от " Ислямски джихад " в анклава.

По-късно израелската армията написа в Х (бившия Twitter), че " анализът на оперативните ни системи демонстрира, че бараж от ракети е бил изстрелян в Газа, преминавайки покрай болничното заведение " Ал Ахли " по времето, когато тя е ударена. 

 

A failed rocket launch by the Islamic Jihad terrorist organization hit the Al Ahli hospital in Gaza City.

IAF footage from the area around the hospital before and after the failed rocket launch by the Islamic Jihad terrorist organization: pic.twitter.com/AvCAkQULAf
— Israel Defense Forces (@IDF) October 18, 2023
Разузнаване от разнообразни източници сочи, че виновна за проваленото изстрелване на ракети е групировката " Ислямски джихад ".

Снимките на телата на починалите при детонацията в болница " Ахли Араб " са потресаващи. 

Нищо не оправдава зверствата на Хамас, както те не оправдават групово наказване на палестинците

Генералният секретар Антонио Гутериш на Организация на обединените нации сподели, че е " ужасяващ " от удара против болница в Газа, при който бяха убити стотици хора, съобщи Ройтерс. 

Преди да отлети за китайската столица, с цел да участва на форума " Един пояс, веднъж ", Гутериш съобщи, че е призовал " Хамас " за неотложно и абсолютно освобождение на заложници, а Израел - да разреши неотложен безграничен достъп на филантропична помощ за Газа. Той добави, че нападението на " Хамас " срещу Израел не може да оправдае груповото наказване на палестинците, отбелязва Франс прес.

  " Напълно съм наясно с дълбоките недоволства на палестинския народ след 56 години окупация ", акцентира Гутериш в тирада в Пекин. " Но колкото и съществени да са, те не могат да оправдаят терористичните актове, осъществени от Хамас на 7 октомври. А тези набези не могат да оправдаят груповото наказване на палестинците ", съобщи ръководителят на Организация на обединените нации. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР