Стотици протестиращи щурмуваха рано тази сутрин шведското посолство в Багдад,

...
Стотици протестиращи щурмуваха рано тази сутрин шведското посолство в Багдад,
Коментари Харесай

Стотици протестиращи щурмуваха и подпалиха шведското посолство в Багдад

Стотици протестиращи щурмуваха рано тази заран шведското посолство в Багдад, заяви Ройтерс.Новинарската организация прецизира, че се базира на източник, осведомен със протичащото се, и на свидетел.

Източникът съобщи, че няма ранени чиновници на посолството, като не даде повече елементи. 

Протестът е бил проведен от симпатизанти на шиитския набожен водач Муктада Садр преди предстоящо изгаряне на образец на Корана в Швеция. На видеозаписи, оповестени в " Телеграм ", се вижда по какъв начин хора се събират към комплекса на посолството в 01:00 ч. локално време и го щурмуват час по-късно., съобщи Българска телеграфна агенция.

 

На видеозаписи, оповестени по-късно, се вижда по какъв начин се издига дим от постройка, която е част от комплекса на посолството.

" Осъждаме всички офанзиви против дипломати и чиновници на интернационалните организации ", се споделя в изказване на шведското външно министерство.

Всички чиновници на посолството в Багдад са невредими, министерството поддържа постоянен контакт с тях, обявиха още от Стокхилм.

Иракското външно министерство съобщи през днешния ден, че осъжда " по най-суров метод " подпалването на шведското посолство в Багдад и прикани силите за сигурност неотложно да стартират следствие.

" Иракското държавно управление натовари способените сили за сигурност да проведат неотложно следствие и да вземат всички нужни ограничения за изясняването на събитията към случая, както и за установяването на самоличността на причинителите ", се споделя в изказване на иракското външно министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР