Израел и Хамас би трябвало да могат да преодолеят оставащите

...
Израел и Хамас би трябвало да могат да преодолеят оставащите
Коментари Харесай

САЩ: Израел и Хамас могат да преодолеят различията си по евентуална сделка

Израел и " Хамас " би трябвало да могат да преодолеят оставащите разлики в позициите си за да се реализира договорка за преустановяване на огъня и освобождение на заложниците в Газа, съобщи през днешния ден Белият дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Смятаме, че тези разлики могат да бъдат преодолени ", сподели пред публицисти представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в миг, когато в Кайро стартират да се събират договарящи екипи за нов кръг от диалози.

Кърби уточни, че придвижването " Хамас " през вчерашния ден е предложило ремонти към първичното предложение на Израел, целящи превъзмогването на безизходицата.

Говорителят съобщи, че поправките към текста на съглашението допускат, че разликите " сигурно могат да бъдат преодолени ".

Установяването на надзор върху палестинската страна на пропускателния пункт " Рафах " от страна на израелските сили породи опасения, че Израел може да е пристъпил към реализация на противоречивите си планове за атака в Рафах, които будят сериозна паника у мнозина.

Кърби сподели, че израелската страна е уверила американски чиновници, че става дума за интервенции на израелската войска с стеснен обсег и дълготрайност, а не за пълномащабна инвазия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР