Стотици протестиращи превзеха конгреса на и подпалиха няколко офиса, докато

...
Стотици протестиращи превзеха конгреса на и подпалиха няколко офиса, докато
Коментари Харесай

Протестиращи в Гватемала превзеха конгреса с простести

Стотици протестиращи " превзеха " конгреса на и подпалиха няколко офиса, до момента в който не бяха изгонени от силите за сигурност и пожарните служби , които потушиха пожара, оповестява БГНЕС, базирайки се на испанската национална телевизия RTVE. Протестиращите, множеството с качулки, счупиха входната врата на Парламента , а също и прозорците, хвърляйки факли вътре, с цел да унищожат оборудванията. За към 10 минути, на фона на хаоса, протестиращите съумяха да възпламенят част от постройката и да унищожат всичко, което откриха към себе си .
Депутатите не са били в постройката на Конгреса , ситуиран в центъра на Гватемала. Не са оповестени данни за ранени или жертви. Протестиращите са разпръснати със сълзотворен газ от Националната гражданска полиция. Пожарните бригади са пристигнали на мястото, с цел да потушат пожара, без да се знае нищо за вредите сега. " Превземането " на Конгреса и демонстрациите са били проведена от актьори, групи и десетки компании, за отменяне на държавния бюджет за 2021 година , препоръчан от Парламента и неговата ръководеща с болшинство партия на президента Алехандро Джаматеи. Докато стотици протестиращи трошаха постройката на Конгреса, хиляди други гватемалци спокойно демонстрираха против Джаматеи единствено на един километър пред Националния замък на културата (седалище на правителството).
 Властите в Гватемала ще изгонят хиляди мигранти, тръгнали към Съединени американски щати Властите в Гватемала ще изгонят хиляди мигранти, тръгнали към Съединени американски щати
Президентът на Гватемала Алехандро Джаматей дефинира появяването на към 3000 мигранти от Хондурас като опасност за здравето на съгражданит...
Президентът на Гватемала реагира на демонстрациите посредством известие в обществените мрежи, в което уточни, че „ имате право да демонстрирате в сходство със закона “, само че „ не можем да ви позволим да разрушавате обществена или частна благосъстоятелност “ . Настроенията против Джаматеи и Конгреса породиха след утвърждението на бюджета предходната сряда, на разсъмване и без 160 депутати да имат достъп до него. В петък вечерта, откакто Джаматеи още веднъж утвърди бюджета, неговият вицепрезидент Гилермо Кастиьо увери на конференция, че страната не е „ добре “ и прикани Джаматеи да подадат оставка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР