Стотици предполагаеми жертви на трудова експлоатация бяха открити в сряда

...
Стотици предполагаеми жертви на трудова експлоатация бяха открити в сряда
Коментари Харесай

Стотици жертви на трудова експлоатация бяха открити край Лисабон

Стотици хипотетични жертви на трудова употреба бяха открити в сряда на разнообразни места недалече от португалската столица Лисабон, в това число в огромен склад, където са били държани да работят за нелегално събиране на миди, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Според изказване на морската полиция, която води следствието, всичките 243 жертви, разпознати досега, са били мигранти. Повечето от тях са от Югоизточна Азия, заяви Си Ен Ен Португалия.

Четирима членове на незаконни мрежи, свързани с противозаконния рандеман и търговия с миди, като да вземем за пример соленоводната мида, са били арестувани.

 Истината за работата на круизните кораби Истината за работата на круизните кораби

Близо 300 чиновници на реда, в това число от полицията и Португалската имиграционна и гранична работа (SEF), участваха в интервенцията, която включваше разнообразни обиски.

По известия на локални португалски медии жертвите са работили в региона край устието на река Тагуш, където добивът на миди без лиценз е нещо всекидневно.
Случаите на трудова употреба и трафик на хора нарастват в Португалия, като последният отчет на вътрешната сигурност демонстрира, че множеството жертви са били експлоатирани в селскостопанския бранш.
Според португалските следователи типичните жертви са обеднели мигранти, доведени в Португалия от групи за трафик с заричане за работа. Въпреки това, откакто бъдат пуснати на работа, техните документи за идентичност постоянно биват иззети и и не получават възнаграждение, като доста от тях са натъпкани в мрачни, общи жилищни пространства с малко улеснения.

Съветът на Европа заяви през юни предходната година, че португалските управляващи са разпознали 1152 хипотетични жертви на трафик през 2016-2020 година

Броят на следствията, правосъдните преследвания и присъдите остава невисок спрямо броя на разпознатите жертви, сподели тогава Съветът на Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР