Стотици православни родопчани присъстваха на литургията за Възкресение Христово в

...
Стотици православни родопчани присъстваха на литургията за Възкресение Христово в
Коментари Харесай

Стотици родопчани посрещнаха Великден в храма "Св. Висарион Смоленски"

Стотици православни родопчани участваха на литургията за Възкресение Христово в катедралния храм " Св. Висарион Смоленски ". Следващия месец стартира изографисването на най-голямата черква в Родопите, издигната преди 16 години и втора по величина и великолепие след храм-паметника " Александър Невски " в София.

Архиерейският наместник на Смолянската духовна околия свещеник Висарион възглави Пасхалното среднощно свещенодействие. На Великден той се моли за берекет, благосклонност и мир от възкръсналия Господ Исус Христос:

" Сърдечно приветствам всички поданици и апелирам възкръсналия Христос да ни благослови и освети, с цел да бъдем синове и дъщери на светлината на света ".

На богослужението участва със фамилията си и главният ктитор на храма Тодор Батков:

" Моля се за здраве, за благополучие, за децата ни да спрат да напущат родината и тези, които са я напуснали, да се върнат. Моля се за по-разумни политици, от които съм надълбоко отчаян, апелирам се за опрощение в тези тежки години, тежки времена на народа, на интелигенцията, на мюсюлмани, на християни ".

Той добави, че другият месец стартира изографисването на църквата:

" Отделихме една сериозна сума, която ще обявим и ще поканим по плана всеки, който желае да си назова, да си внесе, ще го почетем, ще го отбележим ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР