Стотици пловдивчани и хора от цялата страна направиха жив щит

...
Стотици пловдивчани и хора от цялата страна направиха жив щит
Коментари Харесай

Стотици се вдигнаха в защита на Альоша

Стотици пловдивчани и хора от цялата страна направиха жив щит пред паметника на Альоша през вчерашния ден. Техният митинг беше против опитите на дясната коалиция на разрушението да посегне и на монумента в града под тепетата.
Десетки български и съветски флагове заляха алеите на хълма Бунарджика, където се намира именитият фундамент. 
" Идеята за събарянето на монументи е безчовечие, осъществявано от безродници, за жалост, и с поддръжката на Брюксел ", съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Пловдив Иван Петков. Той се зарече, че социалистическата партия ще води борбата за Альоша до дъно и по всевъзможен начин.
Да поддържат митинга и похода за мир под тепетата пристигнаха водачите на листите на социалистите във Варна и Търговище - Борислав Гуцанов, и в Пловдив-област - Манол Генов. 
" Паметниците не са за починалите, а за живите, с цел да помнят и знаят каква е била историята ", обърна се към морето от хора Борислав Гуцанов. 
Участниците в шествието издигнаха плакати " Славната българска история не може да се заличи! " и " Българската история не се продава за непознати ползи! ". 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР