Поради започналата модернизация на коловозното развитие на Централна гара София

...
Поради започналата модернизация на коловозното развитие на Централна гара София
Коментари Харесай

БДЖ и НКЖИ предприемат допълнителни мерки в организацията за движението на влаковете през гара София - Север

Поради почналата рационализация на коловозното развиване на Централна гара София от 07.05.2024 година е въведена смяна в придвижването на влаковете, които пътуват от и към северното направление и вместо от и до Централна гара, се движат от и до гара София Север.

Това постанова спомагателни маневри при подготовката на влаковите композиции за път, защото гарата е с по-ограничен брой коловози по отношение на интензитета на графика на придвижване. Въведена е в употреба нова маршрутно-компютърна концентрация, която работи обикновено за обезпечаване на придвижването в гарата за времето на строително-ремонтните действия. Допълнителни затруднения провокира и изключване на до момента настоящата остаряла релейна осигурителна техника.

Придвижването на съставите от хранилище се прави през по-дълъг обход през Казичене, гара Яна и Кремиковци, като всичко това води до закъснения при подготовката и композирането на готовите за пътешестване влакови сформира, което доста нарушава обслужването на клиентите на БДЖ.

В първия ден на действителната употреба при новите условия за придвижването на влаковете породиха и непредвидени условия и обстановки, които доведоха до струпване на закъсненията.

В момента се преглеждат разнообразни разновидности за смяна в организацията на работата за минимизиране на тези закъснения и нормализиране на ситуацията през идващите дни. В тази връзка от на следващия ден ще бъдат обезпечени още два спомагателни влака за композирането на съставите от депата, посредством което да се понижи маневрената активност в гарата и провокираните от това закъснения. Обсъждат се и благоприятни условия за усъвършенстване на придвижването на някои влакове. БДЖ и НКЖИ се извиняват на пътуващите с трен за породеното им стеснение!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР