Стотици перничани излязоха на гражданско шествие заради водната криза в

...
Стотици перничани излязоха на гражданско шествие заради водната криза в
Коментари Харесай

Стотици перничани излязоха на протест заради водната криза

Стотици перничани излязоха на гражданско шествие поради водната рецесия в града и близките села. Проявата бе проведена от предприемчив комитет "Спаси Перник ". Шествието мина през центъра на града до площад "Кракра ", където бяха огласени настояванията на хората. Сред тях са търсене на отговорност от отговорните за водната рецесия в Перник, съд и присъди на всички управителни длъжностни лица, довели града до тежката обстановка, незабавен избор на нов шеф на "ВиК ".

Недоволните споделиха "Не " на увеличението на цената на водата. Те желаеха да се редуцират сметките за вода и да не се заплаща като питейна, заради негодността й като такава сега. Гражданите настояха също за присъединението на различни водоизточници за зареждане на общината с вода, замяна на водопреносната мрежа в града и безплатна помощ от страна на страната за справяне с рецесията и превъзмогване на отрицателните последствия от нея. Беше препоръчано да има цивилен надзор над средствата, които постъпват за справяне с рецесията.

Протестът не е обвързван с никаква политическа мощ, подчертаха недоволните. Те увериха, че в случай че след 6 януари не се вземат забележими ограничения, ще създадат митинг в столицата.

Част от жителите бяха с жълти светлоотразителни жилетки. Шествието на хората продължи до централния пернишки храм "Св.Иван Рилски ", където бе отслужен молебен за вода и избавление на перничани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР