Стотици милиони от авансово платените средства за магистрала Хемус са

...
Стотици милиони от авансово платените средства за магистрала Хемус са
Коментари Харесай

Авансите за магистрала Хемус са в луксозни хотели и сметки в ОАЕ

Стотици милиони от предплатено платените средства за автомагистрала " Хемус " са отишли за покупката на първокласни хотелски комплекси и под формата на дивиденти в персонални сметки в Обединените арабски емирства(ОАЕ), а не в строителството на аутобана. Това е открило следствието на Министерство на вътрешните работи по случая, заяви вътрешният министър Бойко Рашков на конференция.

Държавнотото сдружение " Автомагистрали " е превело предплатено 84 млн. лв. на компания за наем на машинизация и материали за построяването на лот 8на автомагистралата, за който към момента даже няма направен организационен проект, сподели Рашков.

При постъпването на тези средства същата компания е закупила парцел в центъра на София за 27 млн. лева Към сегашния миг този имот се застроява, до момента в който на лот 8 няма активност за 1 стотинка, добави вътрешният министър.

Разследването е разкрило, че сдружение, което е получило предплатено над 14 млн. лв. , е превело сумата на друга компания, която построява първокласно вилно населено място. По оперативна информация двете сдружения се управляват от едно и също лице. От Министерство на вътрешните работи демонстрираха и фотоси на вилното населено място.

Друго сдружение е получило предплатено над 14 млн. лв.. После 900 000 лева са преведени персонално на притежателите с съображение дял . Около 6 млн. лв. пък са пренасочени към следени от същия притежател сдружения.

Подобна скица е осъществена и от трета компания, която е получила предплатено над 20 млн. лв.. Парите по-късно са отишли към персонална сметка на физическо лице с съображение " контракт ". Няколко месеца по-късно сдружението приключва активността си, сподели Рашков без да показва имената на компаниите.

Събрани са също доказателства, че с към 30 млн. лв. от парите за " Хемус " е изплащан дял, който след това е превеждан по персонални сметки в Обединените арабски емирства.

" По нашите автомагистрали има строители под прикритие, не знаем кои са " , разяснява Рашков.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР