Стотици малки футболни звездички от детските градини на Бургас върнаха

...
Стотици малки футболни звездички от детските градини на Бургас върнаха
Коментари Харесай

Стотици малки звездички върнаха вярата във футбола

Стотици дребни футболни звездички от детските градини на Бургас върнаха очакванията, че нещо може да се промени и то действително, с съответни стъпки за бъдещето у нас, на най- известни спорт.

В целия спортен цикъл от формата " Мини Шампионска лига " за порасналите бебета, се върна вярата и измежду най- огромните песимисти. Още в пресявките наскоро бе загатнато, че фундамента към този момент е излят и се надгражда. Финалната четворка затвърди усещанията. Битката за медалите, купите, грамотите и предметните награди бе извънредно вълнуваща и преобрази и най- навъсените физиономии в спортна зала Младост. Организатори на утвърдилата се конкуренция сред детските градини по случай Никулден са ДФК Звездичка, община Бургас и БФС. Златни медалисти станаха ДГ " Раковина " които при рулетката на дузпите в огромния край се постановиха против ОДЗ №4 " Калина Малина. Бронзът в дребния край бе извоюван от ОДЗ " Радост " против ЦДГ " Златното ключе ".

Преди това четирите тима- финалисти играха полуфинали. Малчуганите бяха наградени от Веселина Деведжиева- шефка на дирекция Спорт към община Бургас, Иван Кузманов- прочут държавник и съидейник на школата, както и други известни персони. Отпадналите от финалите тимове, бяха наградени след квалификациите. Те се организираха преди близо 10 дни. Всички са част от огромното семейство на бургаския футболен клуб и усвояват дозирано футболната писменост. Благодарение на взаимните старания сред школата и общината бяха построени и доста спортни площадки в дворовете на образователните заведения.

Всички деца пък са облечени от главата до петите с съвременна екипировка, с помощта на прочут спонсор.
" Изпращаме една сполучлива година. Много сложна в доста посоки, само че децата и техните родители стимулират с цел да правиш жертви непрекъснато в името на общото богатство " споделиха от екипа на " звездичките ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР