Стотици литри незаконен алкохол бе иззет от пазарджишко училище след

...
Стотици литри незаконен алкохол бе иззет от пазарджишко училище след
Коментари Харесай

Иззет незаконен алкохол: Кой е варил ракията в аграрното училище в Пазарджик?

Стотици литри противозаконен алкохол бе конфискуван от пазарджишко учебно заведение след акция на Икономическа полиция. Проверен е и котел за ракия в двора му.

Къде е варена ракията и до каква степен стигна следствието?

Миналият петък се оказва черен в 123-годишната история на Професионалната гимназия по селско стопанство. След акция на икономическа полиция са конфискувани над 200 литра противозаконен алкохол.

Районна прокуратура-Пазарджик следи досъдебно проиводство, което се води за държане на акцизни артикули без бандерол.

В помещение, намиращо се в образователно заведение на територията на Пазарджик и в лек автомобил, паркиран пред това помещение е открито съществуване на пластмасови туби, съдържащи течност с аромат на алкохол. Общо 232 литра.

В двора на образователното заведение е разказан и котел. Направен е и следствен оглед. Претърсван е и адрес в село Црънча, където са открити още 120 литра в пластмасови туби.

Въпросният адрес е домът на шефа инж. Георги Гатев. Въпреки това от екипа на учебното заведение са безапелационни - няма какво да крият. Училището има образователна маза за вино, където има безусловно всички технологии, нужни за производството.

Преподавателите също не крият, че от мястото излизат тонове алкохол, само че всичко се заприходява.

„ Това са по този начин наречените ферментатори. Не са казани. Това са съдове, в които нашето вино ферментира. Съвместимостта на съдовете са някъде към звук, звук и 100 грозде, само че количеството вино, което изкраваме са окло 500-600 литра на година “, изясни Стоян Костадинов.

След като ферментира, виното се бутилира от учениците и преподавателите им.

На територията на учебното заведение има и котел за високоспиртни питиета.

Въпреки конфискуваният алкохол и досъдебното произвеждане, обвинени след акцията към този момент няма.

Според шефа на учебното заведение Георги Гатев той не е знаел за тези 200 литра алкохол. Нито знае по какъв начин са попаднали в постройката.

От дома му са конфискувани над 100 литра алкохол. Гатев изясни, че те са варени от татко му за внуците, както и един от синовете му, който също бил приключил гимназията.

Относно оборудванията в учебното заведение Гатев разяснява, че те са заведени в счетоводството и са изцяло законни, защото се употребяват в образователния развой.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР