Стотици жители на Габрово се включиха в инициативата на Гората.бг“

...
Стотици жители на Габрово се включиха в инициативата на Гората.бг“
Коментари Харесай

Жители на Габрово се включиха в инициативата на "Гората.бг“

Стотици поданици на Габрово се включиха в самодейността на " Гората.бг “ и избраха от предоставените дървесни типове, които да засадят. Тази акция е първата в Габрово и е част от непрекъснатите старания на организацията в цялата страна за засаждане на нови дървета.

Повече от 180 събития за озеленяване и засаждане на нови гори в България са провели до момента от самодейността " Гората.бг “. С последната акция – тази в Габрово - живот на 12800 дръвчета ще дадат локални поданици, които търпеливо изчакваха на дълга опашка, с цел да ги получат.  

" Дръвчетата са прелестни. Хубава коренова система преди всичко " - споделиха вклщчили се в самодейността поданици на Габрово.

Плодни, медоносни и горски типове са обезпечени посредством дарения от юридически и физически лица. Вишна, дюля, джанка, ябълка, череша са част от плодните. Те са най-предпочитани,  казва основателят на самодейността Никола Рахнев, който удостоверява, че на всички места в страната акцията се радва на интерес и поддръжка:

" Хората към този момент осъзнаваме, че ние би трябвало да живеем в естетика с природата и че е доста по-хубаво и доста по-радващо всички нас да има повече зеленина, повече дървета, повече чист въздух ".

Видовете, от които всеки можеше да вземе по желание и без ограничавания в броя, са подобаващи за региона.

Подробна директива за засаждането и развъждането на дръвчетата беше налична на няколко места по време на раздаването им. Пълната информация е качена и на уеб страницата на самодейността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР