Стотици жертви на коронавируса се погребват в импровизирани братски могили

...
Стотици жертви на коронавируса се погребват в импровизирани братски могили
Коментари Харесай

Коронавирусът: В Ню Йорк са принудени да погребват жертвите в масови гробове

Стотици жертви на ковид се погребват в спонтанни приятелски могили край Ню Йорк. Шокиращата панорама съживява загатна за чумата от Средновековието, когато броят на умрелите е бил толкоз огромен, че те не са били погребвани настрана, а в ями или са били напряко изгаряни, разяснява БГНЕС.
За последните 24 часа Съединени американски щати записаха 1 783 смъртни случая, като общият им брой е 16 672 съгласно университета " Джонс Хопкинс ". Най-мрачна е картината в щата Ню Йорк, където единствено за последния ден има 779 смъртни случая, а общият им брой е 6 298.
Но нещастието, блъснала по Ню Йорк, не свършва дотук. Изправен пред очевидната неспособност да се оправи с прииждащите трупове, щатът е разкрил злокобен метод да обезпечи безконечен дом за самотните си или небогати поданици, изгубили борбата с COVID-19. Властите в Ню Йорк са наели служащи, които погребват мъртви в поле на остров Харт – остров, прочут с тъжното си минало като място на психиатрична клиника, подслон за бездомни, комуна за наркозависими и поправително учебно заведение. Градът употребява остров Харт, с цел да погребва нюйоркчани с липса на родственици или чието семейство не е в положение да провежда заравяне.

#coronavirus #Covid19 or #NYC Trump’s mass graves for poor coronavirus victims on Hart Island, New York — Workers burying bodies of people with no known next of kin or families unable to pay for funeralspic.twitter.com/q1MHad6p25
— ROMAAN SHAIKH (@RUMAANSHAIKH) April 10, 2020
Около 25 тела се погребват всяка седмица от нископлатени пандизчии, работещи на острова, който се намира на източния бряг на градския квартал Бронкс и е наличен единствено с лодка. Този брой стартира да се усилва през март, когато новият ковид се популяризира бързо, трансформирайки Ню Йорк в епицентър на световната пандемия.

#Coronavirus: New York City deals with mounting #Covid19 death toll by shortening the amount of time it holds unclaimed remains before they are buried in mass graves in the city’s public cemetery. NY currently has 7,067 deaths at a 4.42% death rate.

(AP) pic.twitter.com/1sYzggBFYh
— Coronavirus Updates - Alexander Higgins (@kr3at) April 9, 2020
" На острова са погребвани към две дузини тела дневно, пет дни в седмицата ", споделя Джейсън Керстън, представител на службата, която съблюдава погребенията.
Преди да бъдат заровени, мъртвите се увиват в чували и по-късно се слагат в борови ковчези. Името на умрелия се надписва с огромни букви на всеки ковчег, което ще помогне при положение, че тялото би трябвало да бъде изровено. Телата се заравят в дълги тесни окопи, изкопани от багери.
" Добавени са два нови окопа, ако имаме потребност от тях ", посочи Керстън. " За да оказват помощ на фона на скока на смъртността от COVID-19, от основния затвор в града бяха наети служащи по контракт ", добави той.
Говорителката на градския Център по медицински въпроси Ая Уорти-Дейвис посочи, че островът е употребен като място за краткотрайни гробове, в случай че смъртните случаи превишат потенциала на моргата в града. Центърът може да съхранява към 800 до 900 тела в своите здания и има място за предпазване на към 4 000 тела в към 40 хладилни камери, сподели Уорти-Дейвис.
Друг остров южно от Харт - Островът на Рандал в Ийст Ривър, се употребява като паркинг за десетки празни хладилни камиони за превозване сред градските лечебни заведения.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 10 април "
" Новите доказани случаи на ковид в България - по-малко на дневна база "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР