Стотици хора протестираха в Лондон и други британски градове с

...
Стотици хора протестираха в Лондон и други британски градове с
Коментари Харесай

Британци на протест срещу поскъпването: Замразете цените, а не бедните

Стотици хора стачкуваха в Лондон и други английски градове с претенции държавното управление на Борис Джонсън да вземе ограничения за справяне с повишаването на живота във Англия.

Участниците в поход в Лондон, проведен от придвижването „ Народно заседание “, се насочиха към Даунинг стрийт, където приканиха за оставката на Борис Джонсън, чийто пост така и така се клати след абсурда с купоните по време на локдаун.

Генералният секретар на „ Народно заседание “ Лора Пидкок написа в " Туитър ", че „ работническата класа не би трябвало да заплаща за рецесия, която не е основала “.

Недоволството измежду хората е огромно. Инфлацията е на най-високото си нови от 30 години насам, а внезапното повишаване на цените на горивата и на питателните артикули поражда сериозна угриженост за оцеляването на хората с по-ниски приходи.

Бившият водач на лейбъристите Джереми Корбин бе измежду ораторите пред към 300 души в Лондон.

Хората издигнаха плакати с надписи „ Облагайте богатите “ и „ Намалете сметките за ток и газ “.

Подобен митинг с към 200-300 участници имаше и в най-големия шотландски град Глазгоу. Там бе повдигнат девиз: „ Замразете цените, а не бедните “.

Има известия за митинги и в други английски градове, въпреки и по-малобройни. Интересен факт е, че повече информация за тези митинги има в задграничните медии, в сравнение с в английските.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР