Стотици хиляди гости на карнавала във Венеция се наслаждават на

...
Стотици хиляди гости на карнавала във Венеция се наслаждават на
Коментари Харесай

До 500 евро глоба за туристите във Венеция, ако не платят такса от 5 евро

Стотици хиляди посетители на карнавала във Венеция се любуват на може би последната година на безвъзмезден достъп до историческия град на лагуната, преди да влезе в действие необятно обсъжданата такса от 5 евро, която ще се опита да ограничи броя на посетителите, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Карнавалът, чиито корени водят началото си от Средновековието, е прочут с присъщите обичайни маски, носени от участниците, и с множеството културни събития в един от най-посещаваните италиански градове. Тазгодишното издание включва повече от 50 представления сред 27 януари и 13 февруари.

Венеция, със своите живописни канали и ренесансови забележителности, от години се бори с последствията от всеобщия туризъм и вкара пробна скица, която ще влезе в действие от 25 април,

с цел да се опита да ограничи възходящия брой еднодневни туристи.

" За първи път съм тук през януари и не можах да допускам на голямата тълпа, тъй че в случай че би трябвало да се заплаща, мисля, че ще е заслужено ", сподели Лин Кер от Англия.

Симоне Вентурини, шеф на отдел " Туризъм " в градския съвет, сподели, че 29-те пробни дни, определени за схемата за заплащане тази година, нормално се чака да бъдат с доста огромен брой туристи.

" Тази мярка ще има двоен резултат - първо информационен, тъй като ще даде на света концепцията, че не е целесъобразно да се възнамерява посещаване в тези дни. В същото време тя ще даде визия за по-добра организация на туристическите потоци ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР