Стотици българи и туристи от Западна Европа за пореден път

...
Стотици българи и туристи от Западна Европа за пореден път
Коментари Харесай

Банско посреща гости за Нова година с празнични трапези

Стотици българи и туристи от Западна Европа за следващ път избират да посрещнат Нова година в Банско.

Цената на празничната вечеря в зимния курорт варира в необятен диапазон, а механите в града оферират обичайни бански ястия за всички. Кувертите варират от към 150 до 250 лв., само че чужденците избират да поръчват на място.

Повечето туристи съчетават празника със ски почивка и купуват пакети за два, три или повече дни, като тук цените също варират и съгласно хотелиерите - има за всеки джоб.

„ Пакетните цени също са доста разнообразни, от порядъка на 100 лева за вечер до най-вероятно в петзвездните хотели до 500 лева за вечер. Има за всички хора и за всички ценови групи. Диапазонът е голям, има по-евтини неща, има и много скъпи неща, както се поставя на един същински зимен курорт ", споделя Зорка Тумбакиева, която е секретар на Съюза на туристическия бизнес - Банско.

И в случай че в Банско би трябвало да платите приблизително сред 1500 и 1800 лева за нощувки и празнична вечеря, в прилежаща Северна Македония, където доста българи отиват за празника, цените са доста по-ниски.

Рангел Бараков посреща Нова година в Северна Македония през последните няколко години и удостоверява, както по-ниските цени, по този начин и други преимущества на съседите. „ Там цената беше 160 лева на човек, с нощувка, като за двама индивида излиза 320 лева, с новогодишна вечеря, нощувка и закуска включена, което тук няма по какъв начин да бъде направена такава цена. Още по-богати са и менютата, много по-разнообразни специалитети има. Като също на множеството места, алкохолът, който се предлага е в неограничени количества ", споделя той.

И въпреки всичко, и Банско, и курортите в Северна Македония са запълнени с резервации за новогодишната нощ, което е знак за това, че за всяко място си има хора, които са изпълнени с разнообразни условия и упования, само че обединени от едно - празничното въодушевление и вярата, с която ще посрещнат новата 2024 година.

бТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР