Стопкадри Нова ТвЗам.-председателят на на ПГ на ПП-ДБ Калина Константинова

...
Стопкадри Нова ТвЗам.-председателят на на ПГ на ПП-ДБ Калина Константинова
Коментари Харесай

Константинова, ПП-ДБ: 118 жени са убити през последните пет години

Стопкадри Нова Тв

Зам.-председателят на на ПГ на ПП-ДБ Калина Константинова разгласи какво би трябвало да се направи, с цел да се ползват на процедура по-строгите санкции против насилниците, които Народното събрание ще одобри.

Тя посочи, че през последните пет години у нас са убити 118 дами и всяка седмица виждаме случаи на принуждение, на следващата жена, коята е станала жертва на сходно безобразно посягане.

Нито една мярка сама по себе си не може да има резултат, нито нарастването на наказванията, нито даже вкарването на интимната връзка в Закона за отбрана от домашното принуждение. Всички тези ограничения са основни и те работят в комплекс, само че най-после закона се правораздава се от хора, и тъкмо по тази причина и конституционна промяна е толкоз значима, сподели по Нова Тв Константинова.

Ние би трябвало да изкореним зависимостта в Съдебната система и да променим метода, по който фрагментите  влизат в тази система, по която се развиват и метода по който има отчетност за техните дейности. Само дълбока правосъдна промяна, която ще позволи кадровия казуса в Съдебната система и в прокуратурата, е това, което ще докара до по-ефективни дейности и до по-малко неточности, които се позволяват, сподели още Калина Константинова. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР