Стопкадри Нова ТвКрасимир Кирилов е животновъдът, осигурил вълната и сламата,

...
Стопкадри Нова ТвКрасимир Кирилов е животновъдът, осигурил вълната и сламата,
Коментари Харесай

Животновъд: Можем да заринем пътя София – Варна с вълна

Стопкадри Нова Тв

Красимир Кирилов е животновъдът, обезпечил вълната и сламата, които през вчерашния ден бяха запалени по време на митинга на земеделците до село Шереметя.

Той призна, че митингите ще продължат и през днешния ден, макар че акад. Денков разгласи нови седем законопректа в поддръжка на земеделците и ги предложения на нови договаряния.



Искам да попитам кабинета, откакто зърното е освободено от налог от Данък добавена стойност, за какво млякото и месото, за които зърното е главната суровина, с цел да се създават, имат Данък добавена стойност. Ние купуваме зърно, да си нахраним животните, а по-късно млякото и месото ги продаваме с Данък добавена стойност и постоянно сме длъжници, сподели за Нова Тв Кирилов.

Аз сега отново съм дебитор и очаквам да ни спуснат дотацията, с цел да си платя ДДС-то. След това ще чакаме някоя друга дотация да си платим налога облага. Субсидии отиват в страната, а тя ни ги връща назад в заеми, добави той.

Няма животновъд без заеми, това не е загадка. Моят заем е към 200 000 лв., като вноската ми на месец е до 3000 лв.. За този месец пък дължа 2000 лв. Данък добавена стойност. Последните дотации бяха украинска помощ някаква, само че това е дребна помощ, защото тези животни, тези овце и крави би трябвало да ядат, сподели още Кирилов.



Трябва по този начин да се измислят нещата, че нашата дотация да се получава по време на беритба, а не да я чакаме след дъжд качулка. Станало февруари месец още я няма. Разполагаме с доста вълна, защото стоката ни не се купува. Може да заринем с тирове вълна пътя София – Варна през днешния ден, приключи Красимир Кирилов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР